19.02.2022., Zagreb - Ministar prostornoga uredjenja, graditeljstva i drzavne imovine Darko Horvat u policijskom automobilu doveden u prostorije USKOK-a u Vlaskoj. Photo: Igor Kralj/PIXSELLIGOR KRALJ/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
danas uhićen

Određen istražni zatvor za ministra Horvata

Piše Desk  /  19.02.2022., 20:48h
Horvatov odvjetnik, Vladimir Terešak, izjavio je novinarima da je njegov branjenik više od sat vremena iznosio obranu i odgovarao na sva pitanja, a očitovao se da se ne smatra krivim.

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat ispitan je u USKOK-u koji je zatražio istražni zatvor.

Sudac istrage donio je odluku o istražnom zatvoru zbog utjecaja na svjedoke. "Djelomično je prihvaćen prijedlog USKOK-a po osnovi opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Naš prijedlog je išao u pravcu dvije osnove, opasnost od ponavljanja kaznenog djela koja u međuvremenu nije prihvaćena zbog toga što je došlo do ostavke. Što se tiče svjedoka koje smo mi predložili za ispitivanje djelomično je prihvaćen naš prijedlog u odnosu na samo tri svjedoka

 Mi ćemo koš razmotriti možemo li uložiti žalbu na takvu odluku jer je istražni zatvor određen u trajanju od jednog mjeseca", kazao je predstavnik USKOK-a.

 "Smatramo da će nam to biti dovoljno da ispitamo sve svjedoke. Ukupno je osam svjedoka radi kojeg nije prihvaćen istražni zatvor, a riječ je o suradnicima Darka Horvata tako da ćemo još razmotriti žalbu na taj dio", dodao je, prenosi Večernji.

Dio dokaza kojima raspolažemo potjeće iz afere Rimac, potvrdio je. Dodao je da je Ana Mandac dala svoj iskaz. "Nije bilo nikakvog takminga, mi postupamo prema zakonu i prema prikupljenim dokazima.

Tajming je takav kakav je. Nije riječ o nikakvom tajmingu", dodao je.

Podsjetimo, USKOK je priopćio da je doneseno rješenje o provođenju istrage protiv šestero okrivljenika. Horvatov odvjetnik, Vladimir Terešak, izjavio je novinarima da je njegov branjenik više od sat vremena iznosio obranu i odgovarao na sva pitanja, a očitovao se da se ne smatra krivim.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 06:08