StoryEditor
tvrdnje predsjednika RS

Dodika žele uhititi, Britanci?

Piše fena  /  31.03.2024., 18:10h

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je dobio upozorenje o namjeri njegovog uhićenja, iako je nejasan razlog za takvo postupanje - je li to s namjerom njegovog političkog sklanjanja ili destabilizacije situacije.

- Mi znamo da Britanci pokušavaju da ubace svoje jedinice koje šetaju po svijetu, a tog dana rečeno mi je, navodno u najboljoj namjeri, a znajući tko je čovjek i odakle dolazi i da je čak poslan to da uradi, da bi bilo najbolje ako se to desi da ne pružamo otpor, jer oni imaju nalog da pucaju. Mislim što sad, treba da se prepadnem ili da kažem "Izvinite, a gdje je adresa na koju treba da se javim, gdje da dođem, da ne morate vi da dolazite po mene" - rekao je Dodik za TV Prva.

On kaže da je tu "nešto potpuno izbačeno iz konteksta, zbog nervoze oko Ukrajine i izbora u Americi".

- Oni se bave nama, odlučuju o ljudima na Balkanu, a ne pričaju s njima - rekao je Dodik.

On je rekao da je problem Republike Srpske sa Zapadom to što se Srpska 20-30 godina bori protiv njihovog nastojanja da sruše Daytonski mirovni sporazum.

Dodik je rekao i da Zapad nastavlja s pričom o navodnoj krivnji Srba, ali da srpski narod egzistira usprkos svemu što su stranci učinili da Republika Srpska nestane.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 12:46