StoryEditor
prnjavor

Objavljena snimka pokušaja ubojstva zastupnika u NSRS-u

Piše desk  /  15.09.2021., 21:02h
Napad na narodnog zastupnika Miladina Stanića, koji se dogodio 31. srpnja ove godine, snimila je kamera na obiteljskoj kući osumnjičenog rođaka Petra Stanića, piše Srpska.info.

Snimka će, kako stvari stoje, biti krunski materijalni dokaz za tužiteljstvo, ali i za obranu osumnjičenog.

Iako je narodni zastupnik tvrdio da je pokušaj ubojstva imao političku pozadinu, obrana osumnjičenog ističe da upravo snimka pokušaja ubojstva otkriva kako je Petar Stanić kritičnog dana bio revoltiran kada je primijetio da mu rođak, s kojim duži niz godina ima problema oko imovine, radi na putu ispred obiteljskog imanja.

Odvjetnik Darko Kremenović, ispred tima obrane, izjavio je za Srpskainfo da snimka potvrđuje kako se u konkretnom slučaju nije radilo ni o kakvom političkom obračunu, već kulminaciji dugogodišnjih sukoba u kojima je Petar Stanić bio žrtva, a o čemu svjedoče i presude.

Slučaj koji je banjalučko tužiteljstvo kvalificiralo kao pokušaj ubojstva dogodio se 31. srpnja ove godine oko 16.55 u mjestu Kremna kod Prnjavora, zaseok Piplići.

Kamera postavljena na obiteljskoj kući osumnjičenog snimala je kapiju i glavni ulaz na imanje Petra Stanića.

Na snimci se jasno vidi da narodni zastupnik Miladin Stanić traktorom dolazi na makadamski put ispred kapije osumnjičenog i, kako to tvrdi obrana, „drlja put“.

Upravo ovaj dio krunski je dokaz za obranu Petra Stanića, koja tvrdi da je osumnjičeni u kritično vrijeme branio svoju imovinu.

Vidjevši da Miladin Stanić “drlja njegov put”, Petar Stanić izlazi do kapije, a zatim vadi pištolj koji mu je bio za pojasom i nekoliko hitaca ispaljuje u traktor.

Miladin Stanić u trenucima pucnjave bježi traktorom unatrag.

U jednom trenutku traktor je stao, a osumnjičeni Petar Stanić otvara svoju kapiju i prilazi traktoru na samo nekoliko metara s uperenim pištoljem, nakon čega Miladin Stanić bježi niz put.

Osumnjičeni Petar Stanić se, nakon što je ispalio više hitaca, vratio u svoje dvorište, a njegova supruga Mirjana je zatvorila kapiju.

Dva ispaljena metka pogodila su traktor koji je vozio narodni zastupnik, a jedan metak se rikošetirao i pogodio palac desne ruke Miladina Stanića. Ova ozljeda kvalificirana je kao lakša tjelesna ozljeda.

Tijekom pretresa kod osumnjičenog Petra Stanića, osim pištolja CZ kalibra 7,62 milimetara, za koji nije posjedovao dozvolu, pronađeni su i plinski pištolj te još četiri ručne bombe i tromblonska mina.

Video pogledajte OVDJE.

Dnevnik.ba

15. svibanj 2024 15:24