StoryEditor
pokušaj ubojstva

Privedeni austrijski tinejdžeri koji su pobjegli u Hrvatsku iz restorana ne plativši

Piše hina  /  12.08.2023., 21:42h

Dvoje tinejdžera koji su prevarili vlasnicu restorana u austrijskom gradu Linzu, gdje su konzumirali hranu i piće, a potom pobjegli ne plativši uslugu i pritom je teže ozlijedili, privedeni su u Hrvatskoj nakon nekoliko dana bijega, objavile su vlasti.

Za osumnjičenim tinejdžerima, 16-godišnjom vozačicom i njezinim 17-godišnjim suputnikom izdana je tjeralica širom Europe, objavilo je u petak državno odvjetništvo u Grazu, a prenosi njemačka novinska agencija dpa.

Za njima se tragalo zbog sumnje za pokušaj ubojstva. Ne plativši račun nakon konzumacije u restoranu pobjegli su, pritom automobilom pregazivši vlasnicu restorana, objavila je policija.

Tužiteljstvo u Grazu u subotu je potvrdilo da su počinitelji uhićeni na jednoj hrvatskoj benzinskoj postaji.

Vlasnica sushi restorana u Linzu u srijedu navečer pokušala je spriječiti tinejdžere u bijegu, no pritom je vozačica naletjela na nju terencem.

Njezin je sin za ORF rekao da je majka prevezena u bolnicu s prijelomom zdjelice te da ima ozljede u području trbuha i pluća.

Ispripovijedao je da su, pošto su pojeli večeru tinejdžeri ušli u svoj terenac, no vlasnica restorana im se ispriječila pred vozilom, što vozačicu nije spriječilo u tomu da nastavi vožnju.

Cijeli je incident snimila nadzorna kamera.

Na temelju registarske oznake automobila istražitelji su otkrili da je vlasnica automobila majka vozačice iz Graza.

U Austriji mladi mogu dobiti vozačku dozvolu već sa 17 godina. Policija vjeruje da terenac vozila 16-godišnja tinejdžerica.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 08:58