StoryEditor

Javila se austrijska policija: Na snimci iz Beča nije Danka

Piše desk  /  04.04.2024., 08:56h

Austrijska policija rano jutros objavila je da na videu snimljenom u Beču nije dvogodišnja Danka Ilić, koja je nestala prošlog utorka u prigradskom naselju Banjsko polje, kod grada Bora u Srbiji, prenosi Telegraf.

"Srpski državljanin koji živi u Beču prijavio je srpskim vlastima da je na tramvajskoj stanici primijetio malo dijete u pratnji dvije odrasle žene. Кonstantirajući sličnost između djevojčice i dvogodišnjeg djeteta nestalog u Srbiji, on je snimio tri osobe i podijelio snimku sa srpskim vlastima. 

Pošto su rođaci nakon pregleda slika izjavili da se najvjerojatnije radi o nestaloj djevojčici, fotografije je objavila Uprava bečke državne policije 3. travnja 2024. godine po nalogu bečkog javnog tužiteljstva. Sada je razjašnjen identitet osoba sa slika i s njima je uspostavljen kontakt. 

Na osnovu istrage i pratećih činjenica, veza između osoba prikazanih na objavljenim fotografijama i nestale djevojčice iz Bora može se jasno i bez ikakve sumnje isključiti", naveli su iz austrijske policije. Dodali su da nastavljaju istragu o nestanku curice. 

Austrijska policija jučer je zatražila pomoć od građana koji znaju mjesto boravka žena koje su bile u društvu djevojčice koja sliči Danki. Naložili su i da se u medijima objave fotografije navedenih žena. Apelirali su na sve koji ih prepoznaju da odmah kontaktiraju policiju. 

Inače, austrijski portal Kosmo sinoć je napisao kako je locirao jednu od dvije žene sa snimke. Dodali su da jedna od žena, Rumunjka, tvrdi da na snimci nije Danka, nego njena kćerkica. 

Novinari su u kontakt sa ženom A. C. S. (36) stupili preko grupe na Facebooku. Ona je, navode, rumunjska državljanka i živi i radi u Beču. Bila je, kako kažu, "nervozna" kada je saznala što se događa. Portalu je žena ustupila fotografije na kojima se vide ona i njezina majka s malenom curicom.

Dankini roditelji više puta ispitani

Podsjetimo, Danka je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste hlače i maslinastozelenu jaknu. Majka je ispričala kako je Danka nestala dok je ona išla dati vode starijem djetetu. "Okrenula sam se da dam vodu drugom djetetu i kada sam pogledala ponovno, nje tu nije bilo", ispričala je.

Roditelji su u više navrata ispitivani na policiji. Prošlog četvrtka su na području Hadžića, nedaleko od Sarajeva, uhićene tri osobe koje su putem TikToka tražile 25.000 eura za informaciju o Dankinom nestanku. Trojica uhićenih na policiji su tvrdili da su se samo šalili. Policajci su pretražili šire područje gdje su se uhićeni nalazili, no nisu pronašli djevojčicu.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 00:11