StoryEditor
SDA ministar

ČUDNA LI ČUDA Cikotić se na Sudu BiH izjasnio da nije oštetio proračun BiH za 9,7 milijuna KM

Piše Desk  /  21.01.2022., 13:41h
Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić pred Sudom BiH danas se izjasnio da nije kriv po optužnici Tužiteljstva BiH da je za vrijeme mandata na poziciji ministra obrane oštetio proračun BiH za oko 9,7 milijuna KM i pribavio imovinsku korist drugima u višemilijunskom iznosu.

On je svoje izjašnjenje dao u prisustvu svog odvjetnika Fahrudina Ibrišimovića.

Prema navodima Tužiteljstva BiH, Cikotić se tereti da je od 2009. do 2011. godine, obavljajući funkciju ministra obrane, zloupotrijebio službeni položaj tako što je nezakonito pogodovao kupcu na štetu ministarstva kojim je rukovodio, prilikom plana, izvoza i prodaje viškova zastarjelog naoružanja, municije i vojne opreme.

"U optužnici se navodi da je optuženi potpuno nezakonito i mimo zakonske procedure, bez obavještavanja svojih zamjenika, kao i Predsjedništva BiH, izvršio izmjene ugovora, nakon čega je firma Scout iz Zagreba, umjesto zastarjelog oružja i municije, koje je bilo predviđeno za otpis i prodaju da bi se smanjili troškovi čuvanja i skladištenja, izmjenama ugovora izvozio oružje i municija višeg kvaliteta i potražnje na tržištu i time oštetio budžet BiH za 9,7 milijuna KM, kao i drugima pribavio materijalnu korist u višemilijunskom iznosu", priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Cikotić je optužen da je, iskoristivši svoj službeni položaj, svojim radnjama prouzrokovao štetu po proračun BiH i pribavio drugome imovinsku korist u velikom iznosu, čime je počinio produženo kazneno  djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, prenosi Klix.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 20:04