StoryEditor

Belgijski grad Genk zatvara sve kladionice, vlasnici negoduju: "Hoće li gradonačelnik onda svima uzeti i mobitele!?"

Piše fena  /  19.09.2023., 12:00h

Prije nekoliko godina u Genku je bilo deset kladionica. Ali u prosincu će posljednja biti zatvorena, izvještava u utorak VRT NWS.

- Klađenje uzrokuje da ljudi padaju u siromaštvo i upadaju u velike dugove. I može uzrokovati psihološke i socijalne probleme - objasnio je gradonačelnik Wim Dries, prenosi belgijska novinska agencija Belga.

Gradovi i općine u Flandriji moraju izdati vlastite dozvole za kockanje, a Genk je odlučio da je ne izdaje. Grad može zakonski odbiti suradnju na osnovu blizine objekata za mlade i vjerskih službi, što je slučaj u cijelom Genku, navodi Dries.

Kockanje je i dalje moguće na drugim mjestima, kao što su kiosci ili barovi. Grad će provoditi redovne kontrole na ovim mjestima. Kazina u Genku će također nastaviti postojati, jer im licence ističu tek za četiri do pet godina.

Vlasnik Betcentra Seydi Tekin, koji je bio primoran da zatvori tri kladionice u Genku, strahuje da će se kockari pridružiti ilegalnom krugu. Kao razlog protiv odluke grada navodi i dostupnost kockanja na pametnim telefonima.

- Hoće li gradonačelnik svima da oduzme i mobilne telefone? - upitao je on.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 19:55