StoryEditor
sp u kataru

Kladionice: Hrvatska ima najmanje šanse osvojiti SP od svih ekipa u četvrtfinalu

Piše desk  /  08.12.2022., 13:01h

Sutra počinje četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru. Otvaraju ga Hrvatska i Brazil u 16 sati, a od 20 sati snage će odmjeriti Argentina i Nizozemska. U petak su na rasporedu također dvije utakmice. Od 16 sati igraju Maroko i Portugal, a posljednju utakmicu četvrtfinala od 20 sati igraju Engleska i Francuska.

Kladionice su odavno objavile koeficijente za osvajanje turnira, a onda su ih korigirale kako je koja faza turnira prolazila. Danas, nakon što je ostao dan do četvrtfinala i nakon što su odrađene vjerojatno posljednje korekcije pred te utakmice, kladionice imaju loše vijesti za Hrvatsku, prenosi Index.

Maroko ima veće šanse od Hrvatske

Od svih osam momčadi u četvrtfinalu, Hrvatska ima najmanje šanse otići do kraja. Prvi favorit je Brazil, kojem kladionice daju 35.7% šanse, druga je Francuska s 20%, Argentina i Portugal imaju po 14.3%, Engleska ima 13.3%, Nizozemska 6.7%, Maroko 3.3% i na dnu je Hrvatska s 2.9% šanse. 

Ako zbrojite ove postotke, doći ćete do brojke od 110.5%, ali ne radi se o pogrešci, nego o tome da 10.5% ukupnog zbroja šansi koje kladionice daju za osvajanje otpada na kladioničarsku maržu, odnosno prednost koju kladionice sebi daju kod postavljanja koeficijenata kako bi zaradile i u slučaju kad je oklada kladitelja dobitna.

Dnevnik.ba

18. lipanj 2024 23:02