StoryEditor
euro u rukometu

Kladionice ne vjeruju u hrvatske rukometaše: Stavili ih kao tek 11. favorita za osvajanje Eura

Piše desk  /  08.01.2024., 11:59h

Hrvatska trenutno raspolaže iznimno raznolikim i talentiranim rosterom igrača u rukometu. Unatoč tome, nismo ostvarili značajajniji uspjeh na velikim natjecanjima nakon osvajanja europskog srebra 2020. godine. S obzirom na te okolnosti, koje predstavljaju izazov, kakve su onda opcije i prilike naših rukometaša na nadolazećem Europskom prvenstvu u Njemačkoj koje samo što nije počelo?

Kladionice nisu optimistične, smještaju nas tek na 11. mjesto među 24 sudionice, dakle, negdje u sredini. Ne predviđaju nam velike stvari, ne vide nas u krugu favorita.

Konkurencija je sve jača, uz tri velesile (Francuska, Španjolska, Njemačka) i tri skandinavske države (Danska, Švedska, Norveška), već je šest reprezentacija u čije se društvo teško probiti, što stavlja Hrvatsku u izazovan položaj. 

Ipak, obnovljena i poboljšana Hrvatska dolazi na natjecanje potpunija nego u prethodnim godinama, unatoč ozljedama i virozama. Također, teško ćemo "probaviti" činjenicu da su neke ekipe, koje su kladionice stavile ispred nas, dobile veće izglede.

Tko je ispred Hrvatske?

U pogledu kladioničarskih prognoza, očekivano su favoriti Danci (2.00) i Francuzi (5.50). Uz njih, Šveđani (5.50), Španjolci (7.00) i domaćini Nijemci (10.00) također se smatraju ozbiljnim konkurentima. Na Hrvatsku je koeficijent 50.00. No, može nas iznenaditi i "povrijediti" činjenica da su prema ocjeni kladioničarskog svijeta ispred Hrvatske i Mađari (20.00), te susjedi Slovenci (40.00), čak i Srbi (30.00), koji nisu ostvarili značajnije uspjehe posljednjih 15 godina.

Hrvatski rukometaši osmi na Svjetskom prvenstvu U-21

Prema prognozama kladionica, Srbi se nalaze na devetom mjestu, Slovenci na 10., Hrvatska na 11., dok su Crna Gora izbornika Vlade Šole (19.), Sjeverna Makedonija (21.) i Bosna i Hercegovina (21.) smještene na samom dnu ljestvice s minimalnim izgledima za postizanje velikog uspjeha na turniru, prenosi Slobodna Dalmacija. Na kraju, valja podsjetiti da će Hrvatska u Mannheimu dijeliti skupinu sa Španjolcima, Austrijancima i Rumunjima, a u drugi krug natjecanja idu dvije momčadi iz ove skupine.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 23:53