StoryEditor
hrvatski izbornik

Sigurdsson oduševljen podrškom s tribina: "Igramo u Njemačkoj, a imamo ovakvu nevjerojatnu podršku"

Piše desk  /  17.03.2024., 09:33h

Hrvatska rukometna reprezentacija stigla je nadomak plasmana na Olimpijske igre pobjedom 33:30 protiv Njemačke u Hannoveru. Novi izbornik Dagur Sigurdsson tako je krenuo u svoj mandat na klupi Hrvatske dvjema velikim pobjedama, a evo što je rekao nakon slavlja protiv Njemačke.

"Prezadovoljan sam i jako sretan zbog momaka. Dečki su posljednjih dana naporno radili. Imali smo puno teških dana i danas smo imali tešku utakmicu, ali odradili smo sjajan nastup. Navijači? Igramo u Njemačkoj, a imamo ovakvu nevjerojatnu podršku", izjavio je Islanđanin pred kamerama Nove TV pa nastavio:

"Igrali smo vrlo dobro na početku, jako disciplinirano. Ali ne zaboravimo da je Kuzma bio jako dobar na golu. U drugom dijelu su nam vratari pali, nismo imali takvu njihovu predstavu, ali napad je odlično radio pa nas to nije koštalo. Ipak, obrana i vratari moraju biti bolji nego u drugom dijelu."

"Možemo biti bolji od ovoga"

"Kuzmanović i Mandić? Igramo protiv najboljih, a vidite kako reagiraju. Oni su veliki talenti, a sada moraju napraviti idući korak i dobiti konstantu", odgovorio je na pitanje o vratarima pa dodao:

"Možemo biti bolji od ovoga, ne zaboravite da smo ovdje imali praktično dva finala u tri dana. Nije moglo biti baš prekrasno, ali jako sam sretan zbog igrača i stožera. Hrvatska je na Olimpijskim igrama, gdje i zaslužuje biti."

Protiv Alžira će rotirati

Sigurdsson je opet imao ruku na srcu tijekom intoniranja Lijepe naše, a na pitanje hoće li do srpnja naučiti i tekst, odgovorio je: "Dajte mi da prvo naučim kako pozdraviti i zatražiti kavu."

Za kraj je najavio da će protiv Alžira rotirati: "Da, igrat će mlađi igrači, koristit ćemo igrače koji nisu bili u kadru ove dvije utakmice."

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 09:48