StoryEditor
boks

Unuk Muhammada Alija niže pobjede, pogledajte moćni nokaut kojim je došao do pete u isto toliko nastupa

Piše desk  /  01.05.2022., 15:17h
Walsh je sin Alijeve kćeri, a zanimljivo je da je promotor njegove borbe bio Bob Arum, isti čovjek koji je prije 55 godina započeo promovirati borbe njegovog djeda.

Nico Ali Walsh, unuk pokojne boksačke legende Muhammada Alija, prošle je godine u kolovozu sa samo 20 godina debitirao u profesionalnom boksu i odmah ostvario pobjedu u srednjoj kategoriji. Na događaju koji je organizirao Top Rank Boxing Walshov je protivnik bio 29-godišnji Jordan Weeks, a mladi boksač pobijedio ga je nakon samo 90 sekundi i serije razornih udaraca. Sudac je prekinuo borbu i Walsh je ostvario pobjedu tehničkim nokautom.

Jučer je već odradio svoju petu borbu u karijeri i ostvario petu pobjedu. Ovoga puta je u Las Vegasu slavio protiv Alejandra Ibarre kojeg je srušio moćnim nokautom pa sudac nije imao izbora već da borbu u prvoj rundi proglasi završenom u Alijevu korist.

Walsh je sin Alijeve kćeri, a zanimljivo je da je promotor njegove borbe bio Bob Arum, isti čovjek koji je prije 55 godina započeo promovirati borbe njegovog djeda. Nakon meča je spomenuo svog djeda.  

"Ovo je samo dokaz rada koji sam uložio. Ovakve stvari se događaju kada uložite svoj trud. Vraćam svog djeda u život, a mama postaje jako emotivna jer ponovno vidi tatu i čuje njegovo ime", rekao je mladi Ali nakon pobjede, prenosi Index Sport.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 09:01