StoryEditor
hrvatski boksač

Hrgović uoči meča karijere: "Izgubim li od je**nog Duboisa očito sam daleko od vrha i umirovit ću se"

Piše desk  /  17.04.2024., 12:58h

Nakon što je službeno potvrđeno da će boksač Filip Hrgović 1. lipnja imati borbu protiv Daniela Duboisa u saudijskom Rijadu, Hrvat je počeo s provokacijama na račun svog protivnika.

Meč u Saudijskoj Arabiji će biti najveći meč u dosadašnjoj karijeri Hrgovića.

 - Jako sam uzbuđen oko ovog meča, to je sjajna borba za mene. Nisam mogao poželjeti bolju borbu. Posljednjih godina prozivam ovakve protivnike i napokon imam priliku. On je dobar boksač, ali njegov mi stil savršeno odgovara. Pobjeda u ovom meču stavit će me na jedno drugo mjesto i ljudi će nakon meča puno više toga znati o meni -  rekao je Hrgović u intervjuu za "Boxing Social".

Hrvatski borac se dotakao i stila boksa Duboisa.

 - On boksa osnovnim stilom, jako je spor i možeš unaprijed vidjeti njegove udarce. Ima vrlo lak stil za pripremiti se. Nije netko iz kontra garda ili neki ludo brz boksač. On je spomenuo sparing gdje je dobio batina. On je je**no glup tip. Zašto je to spomenuo, treba šutjeti o tome, a ja govoriti. A on je govorio o tom sparingu na kojem je bio uništen - rekao je Filip.

Kroz intervju, Hrgović se prisjetio i prvih mečeva njih dvojice, ali i sparinga u kojim je kako kaže "prebio" Daniela.

 - Bilo je to davno, bio je mlad, ali i ja sam bio, tada sam tek postao profesionalac. Dogovorili smo četiri sparinga, u tri sam ga prebio pa su me prije četvrtog nazvali i rekli da se ne osjeća dobro. Kasnije sam saznao da je otkazao meč koji je trebao imati i da je završio u bolnici. Nisam ga nokautirao, ali očito sam ga ozlijedio. Nije mogao nositi se s mojim presingom, brzinom i inteligencijom.

Poraz u ovom meču bi me razorio. Jer već godinama tražim ovakav meč. Napokon sam dobio priliku i izgubim li ovaj meč, umirovit ću se. Mislim da sam najbolji na svijetu, da mogu pobijediti bilo koga, izgubim li od je**nog Duboisa očito nisam ni blizu toga i umirovit ću se ako se to dogodi. Ne želim govoriti o tome, ne sviđa mi se ni sama pomisao -  rekao je hrvatski borac, Filip Hrgović.

Dnevnik.ba

10. srpanj 2024 23:28