StoryEditor
jeziv transparent

Uhićen navijač Hajduka koji je držao transparent s odsječenom glavom Brune Marića

Piše desk  /  08.03.2024., 10:10h

Prošle je subote na utakmici Hajduka i Istre na sjevernoj tribini osvanuo jezivi transparent koji je zgrozio mnoge. Jedan od torcidaša držao je zastavu na kojoj je odsječena glava bivšeg predsjednika sudačke komisije HNS-a Brune Marića.

Dok se javnost zgražala kako uopće takvo što može nekome pasti na pamet, splitska policija obavljala je tajne izvide i u četvrtak ujutro uhitila 20-godišnjaka iz Podstrane koji je osumnjičen za kazneno djelo izazivanja nereda. 

Prijeti mu i do tri godine zatvora, piše Slobodna Dalmacija. Općinsko državno odvjetništvo tražilo je istražni zatvor za torcidaša zbog opasnosti od ponavljanja djela, ali sudac istrage je to odbio. 

Odredio mu je mjere opreza i zabranu posjećivanja Hajdukovih utakmica na području Hrvatske dok se ne donese konačna presuda. Uz to se mora javljati i u policijsku postaju dvaput tjedno. 

Dobro poznat policiji

Uhićeni navijač je otprije poznat policiji zbog prijestupa na utakmicama. Dvaput je osuđivan zbog kršenja Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. 

Jednom je odležao 15 dana u zatvoru jer je na stadion došao s fantomkom, a drugi put je dobio sudski ukor jer je kao maloljetnik držao bengalku na utakmici. Uhićenik se branio kako je uzeo transparent od nekoga na tribini, ali da nije znao što se nalazi na njemu. 

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 20:41