StoryEditor
Jakobušićev nasljednik

Ivan Bilić novi predsjednik Hajduka

Piše desk  /  25.04.2024., 09:55h

Ivan Bilić novi je predsjednik Uprave HNK Hajduk. Bilić je ekonomist sa završenim studijem u Georgia State University, financijski savjetnik te privatni poduzetnik.

Rođen je 19. listopada 1976. godine u Splitu, a profesionalnu karijeru započeo je u zagrebačkoj podružnici tvrtke Ernst & Young da bi kasnije radio i kao direktor financijskog kontrolinga u Addiko banci, Chief financial officer u Rimac automobilima.

Bio je i direktor u reviziji tvrtke Mazars Cinotti kao i direktor tvrtke Jumpin te osnovao i vlastitu tvrtku za financijsko savjetovanje i pružanje konzultantskih usluga Eonea savjetovanj, objavio je Hajduk. Prije dolaska u splitski klub obnašao je dužnost predsjednika Uprave tvrtke Presoflex gradnja iz Požege.

Radeći za tvrtke Ernst & Young i Mazars Cinotti bavio se vođenjem niza projekata nadzora UEFA-e, procesima licenciranja HNS-om i Nogometnom Federacijom BiH te nadzorom korištenja sredstava FIFA-e od strane HNS-a. U 12 sati je službeno predstavljanje na Poljudu.

Bilić na poziciju predsjednika dolazi nakon odlaska Lukše Jakobušića koji je tu dužnost obnašao od kraja listopada 2020. godine pa sve do početka travnja kada je predsjednica privremeno postala Marinka Akrap. 

Dnevnik.ba

17. lipanj 2024 12:02