StoryEditor
konferencijska liga

Španjolci: "Betis nema razloga za zabrinutost, ovo je najgori Dinamo godinama unazad"

Piše desk  /  19.12.2023., 14:33h

Španjolske sportske novine AS, koje su u nedjelju navečer dodijelile Luki Modriću nagradu za postignuća ostvarena u posljednjih deset godina, u ponedjeljak pišu da će Betis u Konferencijskoj ligi igrati "protiv najlošijeg Dinama posljednjih godina".

Taj dnevnik, sa sjedištem u Madridu, napominje da Dinamo više nije momčad koja je 20 godina dominirala hrvatskim nogometom jer su mu otišli prošlo ljeto najbolji igrači Dominik Livaković (Fenerbahče), Luka Ivanušec (Feyenoord) i Josip Šutalo (Ajax), a prije njih i Mislav Oršić. "Da je Betisu dodijeljen Dinamo u bilo kojoj od prethodne tri sezone, bilo u Konferencijskoj ligi ili Europskoj ligi, zeleno-bijeli bi imali motiva za zabrinutost", piše AS.

"No srećom po momčad trenera Manuela Pellegrinija, hrvatski prvak proživljava najgore trenutke posljednjih godina, te ima malo toga s momčadi koja se ravnopravno nosila s Chelseajom, Milanom i Salzburgom prošle sezone", dodaje. Dinamo i Betis će odmjeriti snage u 1/16 finala Konferencijske lige. Prva utakmica igra se 15. veljače na stadionu Benito Villamarin u Sevilli, a druga 22. veljače na Maksimiru u Zagrebu. Betis je sedmoplasirani u španjolskom prvenstvu, a Dinamo trećeplasirani u hrvatskom.

Dinamo je oslabljen jer su otišli najbolji igrači

"Dinamo je pustio da mu odu najbolji igrači pa je zato oslabljen. U svojoj vlastitoj ligi osjeća odlazak talenta, pa je trenutačno treći nakon što je 17 godina impresivno dominirao prvenstvom", navodi AS. Dodaje da su "mladi veznjak" Baturina i "veteranski napadač" Bruno Petković dvije "velike figure". U istom tonu izvještavaju u ponedjeljak i novine ABC pod naslovom: "Hrvatski klub koji je bio opustošen". One također navode kako su iz Dinama odvedeni ponajbolji igrači.

"Dinamo, koji je tako ne davno bio česti sudionik grupne faze Lige prvaka, prošao je tešku transformaciju posljednjih sezona", piše ABC."Malo je ostalo, u stvarnosti, od one ekipe s Joškom Gvardiolom, Danijem Olmom, Lovrom Majerom i Oršićem koja je postala stalni sudionik Lige prvaka i Europske lige", dodaje. ABC ističe da Betisu najveća opasnost prijeti od Brune Petkovića, "korpulentne devetke, koji je osim ludog guranja lopte kroz noge Casemiru, zabio ključan gol Brazilu za prolazak Hrvatske u polufinale Svjetskog prvenstva" prije godinu dana.

Dinamo je ove sezone ispao u pretkolu Lige prvaka od grčkog AEK-a, pa je ga u pretkolu Europske lige eliminirala Sparta iz Praga, a onda je u skupini Konferencijske lige zauzeo drugo mjesto iza češke Vitorije Plzen, a ispred kazahstanske Astane i kosovskog Ballkanija. Betis je, pak, dospio u slabiju Konferencijsku ligu nakon ispadanja iz Europske lige gdje je bio treći u skupini iza škotskog Rangersa i Sparte iz Praga, a ispred ciparskog Arisa.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 21:17