StoryEditor
engleska

Prodaje se Liverpool

Piše desk  /  07.11.2022., 17:51h

Fenwaz Sports Group odlučio je prodati Liverpool, javlja ESPN. FSG je ranije nekoliko puta osluškivao tržište po pitanju prodaje Liverpoola, ali dalje od toga nije otišao. Sada ova grupacija poziva zainteresirane da joj dostave ponude.

"FSG je često primao ponude trećih strana koje žele postati dioničari Liverpoola. FSG smatra da bi pod pravim uvjetima razmotrio moguće nove dioničare, ako je to u najboljem interesu Liverpoola kao kluba. FSG ostaje u potpunosti predan uspjehu Liverpoola, kako na terenu tako i izvan njega", rekli su iz vrha FSG-a za The Athletic, prenosi Index.hr.

Prije 12 godina je FSG platio Liverpool 300 milijuna funti, a danas je procijenjena vrijednost kluba četiri milijarde funti. Pod tom grupacijom Liverpool je nakon 30 godina postao prvak Engleske, a 2019. godine je osvojio i Ligu prvaka. 

Na renoviranje stadiona je FSG potrošio 190 milijuna funti, a za novi trening-kamp još 50 milijuna. Većinski je vlasnik FSG-a, koji posjeduje i bejzbolsku ekipu Boston Red Soxe, John W. Henry. Podsjetimo, nedavno je drugi engleski velikan, Chelsea, promijenio vlasnika. Londonski klub kupio je Todd Boehly za 4.25 milijardi funti.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 12:51