StoryEditor
premiership

Bh. nogometaš nije nosio kapetansku traku u LGBT bojama

Piše desk  /  07.12.2023., 15:00h

Nogometaši Liverpoola teško su osvojili očekivana tri boda na gostovanju kod Sheffield Uniteda gdje su slavili 2:0 u 15. kolu engleske Premier lige.

Pogodak koji je usmjerio dvoboj, kod zadnje momčadi s ljestvice, postigao je Virgil van Dijk u 37. minuti kada je dobro reagirao nakon kornera i žestokim udarcem zakucao loptu u domaću mrežu. U sudačkoj nadoknadi, u 94. minuti, ovaj je susret zaključio Szoboszlai golom za konačnih 2:0. Time je Liverpool zadržao korak s vodećim Arsenalom, zaostaje opet dva boda.

Kapetan Sheffielda John Egan nije nastupio, a čast da protiv Liverpoola bude kapetan dobio je bh. nogometaš Anel Ahmedhodžić. Međutim, Englezi su primijetili da nije imao kapetansku vrpcu oko ruke u obliku LGBT zastave kao što su imali kapetani drugih klubova. Naime, kapetani u Premier ligi nose takve vrpce od 2. do 7. prosinca. 

Uvjerljivu je domaću pobjedu ostvario Fulham koji je s 5:0 svladao Nottingham Forest. Po goste su kobni bili Nigerijac Alexander Iwobi i Meksikanac Raul Jimenez. Obojica su postigla po dva pogotka, Iwobi u 30. i 73. minuti, a Jimenez u 34. i 54. minuti. Posljednji pogodak na susretu dao je Cairney u 86. minuti. 

Drugu gostujuću pobjedu u sezoni ostvario je Bournemouth koji je s 2:0 pobijedio kod Crystal Palacea. Golove su dali Senesi u 25. i Moore u 92. minuti. Brighton je s 2:1 svladao Brentford, a odlučujući pogodak potpisao je Hinshelwood u 52. minuti.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 15:47