StoryEditor
bomba iz engleske

Niko Kovač preuzima Liverpool?

Piše desk  /  14.04.2024., 15:44h

Niko Kovač jedan je od kandidata za preuzimanje Liverpoola nakon ove sezone, posljednje u kojoj momčad s Anfielda vodi Jürgen Klopp. Piše to Daily Mail navodeći da se o bivšem izborniku hrvatske reprezentacije te nekadašnjem treneru Bayerna i Monaca razmišlja kao o potencijalnom rješenju za Liverpoolovu klupu.

"Kovačevi predstavnici bili su nedavno u Londonu", piše Daily Mail i dodaje da su klubove iz Premier lige koji će tražiti trenera nakon sezone obavijestili o tome da je Kovač slobodan. On takav status ima odnedavno, nakon što su mu prije manje od mjesec dana otkaz uručili čelnici Wolfsburga.

Podsjetimo, Liverpool je krajem siječnja potvrdio da će Klopp napustiti momčad koju vodi nešto manje od devet godina.

Klopp je Liverpool preuzeo krajem 2015. godine kao klub koji je u prethodnih osam sezona samo tri puta završio među četiri najbolje engleske ekipe. Od tada do danas osvojio je sve. Nakon što je 2018. izgubio finale Lige prvaka, iduće je godine postao prvak Europe, a 2020. klubu je donio prvi naslov prvaka nakon 30 godina.

S Liverpoolom je osvojio po jedan trofej u svim natjecanjima u kojima je sudjelovao osim Europa lige, a to su, uz Ligu prvaka i Premier ligu, još Svjetsko klupsko prvenstvo, UEFA Superkup, Fa kup, Liga kup i Community Shield.

Kovač zanimljiv i klubovima iz Njemačke

Za Kovača navodno interes pokazuju i neki njemački klubovi, a dovodilo ga se i u vezu s povratkom u Bayern. Bayern je vodio od početka srpnja 2018. do početka studenog 2019. godine. Odradio je 65 utakmica na Bayernovoj klupi, uz prosjek od 2.26 osvojenih bodova u njima. Bayernu je donio po jedan naslov u Bundesligi, jedan u kupu i jedan u superkupu.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 00:50