StoryEditor
7 komada

Petković s dva gola PAOK-u izbio na vrh ljestvice najboljih strijelaca Konferencijske lige

Piše desk  /  08.03.2024., 09:49h

Napadač zagrebačkog Dinama Bruno Petković i napadač Maccabi Tel Aviva Eran Zahavi vodeći su strijelci Konferencijske lige sa sedam postignutih golova.

Petković je u skupini zabio dva gola Astani, te dva protiv Ballkanija, jedan gol je postigao protiv Real Betisa u play-offu, a dva protiv PAOK-a u prvom susretu osmine finala.

Po pet golova zabili su Dor Peretz (Macccabi Tel Aviv), Gift Orban (Gent), te Benjamin Nygren (Nordsjaelland), Gulbrandsen (Molde). Petkovićeva najveća konkurencija svakako je Izraelac Zahavi.

Napadač Maccabija je u sjajnoj formi, njegov klub je iznenadio u Grčkoj na gostovanju kod Olimpijakosa u Pireju i slavio s visokih 1:4 uz čak dva pogotka 36-godišnjeg veterana.

Petković se ovim golovima približio klupskim legendama po broju zabijenih golova u europskim natjecanjima.  Još uvijek je na vrhu Mislav Oršić s 28 golova.

Petkoviću sada nedostaju dva gola kako bi se izjednačio na prvom mjestu ljestvice najboljih strijelaca "modrih" u europskim natjecanjima.

Na trećem mjestu su Slaven Zambata i Igor Cvitanović sa po 15 golova, a zatim slijede El Arabi Hilal Soudani, Arijan Ademi i Sammir sa po 13 golova. Mario Mandžukić je zabio 11, a Marijan Novak deset.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 09:12