StoryEditor
transferi

Olmo blizu povratka u Barcu, Dinamo bi ponovno mogao zaraditi ozbiljne novce

Piše desk  /  20.04.2024., 09:14h

Dani Olmo blizu je povratka u Barcelonu. Piše o tome katalonski Mundo Deportivo u tekstu naslovljenom "Počela je operacija Olmo. Situacija je već jako ozbiljna".

- U srijedu je održan sastanak između Olmovih predstavnika i ljudi iz Barcelone. Ovoga puta Barcelona neće do Olma pokušati doći okolnim putem, kao u nekim ranijim slučajevima, nego su odmah izvijestili Olmove predstavnike u svom interesu i pozvali ih na sastanak jer žele posao završiti prije Europskog prvenstva, navodi Mundo Deportivo.

Navode i sljedeće. 

- Barcelona ne želi riskirati da Olmo, koji će ionako imati puno udvarača, nakon Eura postane igrač kojeg je više nemoguće dohvatiti pa rade sve da ga što prije vrate kući. Upravo zato se Deco sastao s igračevim menadžerima Andyjem Barom i Juanma Lopezom s kojima je odradio ključan sastanak, a na sastanku je bio i Miguel Olmo, otac nogometaša. 

Podsjetimo, cijelu situaciju prati Dinamo jer bi njemu, ovisno o visini odštete u transferu iz RB Leipziga na Camp Nou, Modri će svakako zaraditi pozamašan iznos. 

Njegova odštetna klauzula je 60 milijuna eura, a ako bi se prodao za tu cifru, Dinamu bi pripalo približno 6.2 milijuna eura. 

Naime, Mori su u zimu 2020. godine prodali Olma za 29 milijuna eura, a u ugovor je ugrađena klauzula da Modrima pripada 20 posto zarade koju njemački klub bude imao prilikom Olmovog idućeg transfera.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 10:20