StoryEditor
trener dinama

Ovo je tablica HNL-a otkad je Jakirović na klupi Dinama

Piše desk  /  11.12.2023., 14:42h

Dinamo u četvrtak u 21 sat na Maksimiru dočekuje Ballkani u 6. kolu Konferencijske lige. Momčadi Sergeja Jakirovića bit će dovoljan bod za prolazak skupine i ulazak u šesnaestinu finala u kojem će igrati protiv trećeplasiranih iz Europa lige. Nakon toga u nedjelju je na rasporedu veliki derbi s Hajdukom, a onda momčad ide na odmor pa na pripreme početkom siječnja.

Bit će to kraj najturbulentnije polusezone u novijoj Dinamovoj povijesti u kojoj je Dinamo promašio s pojačanjima, smijenio trenera, ispao iz Lige prvaka pa i Europa lige, a u jednom trenutku je bio čak 12 bodova iza Hajduka (uz tri utakmice manje), piše Index.

Izgledalo je jako loše, ali na kraju bi sve moglo ispasti puno bolje nego što se očekivalo ako Dinamo ovaj tjedan završi s dvije pobjede. To bi značilo da bi na pauzu otišao sa samo četiri boda zaostatka za Hajdukom od kojeg ima dvije utakmice manje i to protiv Lokomotive i Varaždina.

Odgođena utakmica protiv Lokomotive prije nastavka prvenstva

Protiv Lokomotive će Dinamo igrati 23. siječnja u Kranjčevićevoj, četiri dana prije službenog nastavka prvenstva, a još nije određen termin odgođene utakmice protiv Varaždina protiv kojeg je Dinamo trebao igrati u Maksimiru 20. kolovoza. 

Sergej Jakirović često je bio na udaru kritika što zbog slabih rezultata, što zbog slabe igre. Momčad je preuzeo nakon ispadanja od AEK-a. U prvoj utakmici pobijedio je Spartu 3:1 pa Rijeku 2:1, da bi u Pragu izgubio 4:1 i završio u Konferencijskoj ligi.

Nakon toga je naredao pet uvjerljivih pobjeda, da bi porazom od Hajduka na Poljudu 1:0 i ozljedom Brune Petkovića Dinamo zapao u tešku krizu. U sljedeće četiri utakmice upisao je tri poraza (Ballkani, Gorica, Plzen) i dobio samo Istru.

Početkom studenoga remizirao je s Varaždinom, opet izgubio od Plzena i odigrao 2:2 na Rujevici i ukupno dobio samo tri od deset utakmica u tom periodu. To su rezultati zbog kojih su treneri pod normalno letjeli s Dinamove klupe u prošlosti, ali uprava je stala iza Jakirovića koji je imao i dosta olakotnih okolnosti.

Dinamo najbolji u ligi od dolaska Jakirovića

U svim tim lošim utakmicama nije bilo Brune Petkovića bez kojeg je Dinamo neusporedivo slabiji, a osim njega su ozlijeđeni bili još neki stožerni igrači. Unatoč svim tim problemima, Dinamo je od njegova dolaska na klupu najuspješnija momčad u SuperSport HNL-u.

Na virtualnoj tablici HNL-a od 7. do 18. kola Dinamo je osvojio najviše bodova. U 13 utakmica na klupi u HNL-u Jakirović je upisao devet pobjeda, dva remija i dva poraza te osvojio 29 bodova, četiri više od Hajduka i šest više od Rijeke. Dinamo je u tim utakmicama bio i znatno efikasniji od konkurencije zabivši 11 više od Hajduka i devet više od Rijeke. 

image

Tablica HNL-a otkako je Jakirović na klupi Dinama

INDEX -

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 16:09