StoryEditor
prva nl

Zrinski blizu 1. HNL: Šibenčanima treba pobjeda u međusobnom susretu i licenca

Piše desk  /  23.04.2024., 10:32h

Iako je situacija na tablici itekako neizvjesna, čini se da su se Šibenik i Zrinski već dogovorili tko će na ljeto u 1. HNL.

Naime, Rudeš je kao posljednjeplasirani i matematički ispao iz lige, ostaje im odigrati još nekoliko kola kako bi ostavili nešto bolji dojam od dosad prikazanog. S druge strane, u drugoj, odnosnoj Prvoj NL, posve drugačija situacija.

Šibenik i Zrinski Osječko su u "mrtvoj trci" za prvim mjestom, ostalo nam je još svega šest kola do kraja, a Osječani uživaju blagu bodovnu prednost, imaju dva više od svoje konkurencije, bivšeg prvoligaša Šibenika.

Konačnu odluku o prvaku doznat ćemo tek početkom lipnja kada će se konkurenti izravno susresti u utakmici sezone, no prema dosad dostupnim informacijama, Zrinski ne mora brinuti, Šibenik nije dobio licencu za prvi razred,  što bi značilo da je posve nevažno tko će biti prvi.

Šibenik opet čeka na rješenje žalbe

Kriteriji su sljedeći:  Tražitelj licence treba ispunjavati kriterije stupnja "A" i "B" iz šest skupina kriterija: Sportski, Kriteriji nogometno-društvene odgovornosti, Infrastrukturni, Administracije i stručnog osoblja, Pravnih i Financijskih kriterija te za svako od prije spomenutih natjecanja dobiti odgovarajuću licencu.

Šibenik je već upoznat s ovakvim epilozima, redovito ulažu žalbe koje budu uvažene, što bi značilo da se klub ipak ima za što boriti u posljednjih šest kola. Valja spomenuti kako svoje šanse vreba i Vukovar, no njima je naslov moguć samo u teoriji, imaju preko deset bodova minusa u odnosu na konkurenciju s vrha. 

Na odluke Komisije za licenciranje HNS-a, klubovi čija je molba za licencu odbijena mogu podnijeti žalbu u roku osam dana od primitka odluke, odnosno najkasnije do 5. svibnja 2024. U žalbenom postupku mogu iznositi nove činjenice ili dokaze, kao i prijedloge novih dokaza. 

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
28. travanj 2024 11:23