StoryEditor
vlada nezadovoljstvo

Navijači Monaca bijesni: "Imao je igrače za 2. nizozemsku ligu i vi ga otpustite?"

Piše Desk  /  31.12.2021., 13:43h
Kovačev pad počeo je posljednjih mjeseci, kada se udaljio od ključnih igrača u svlačionici, a definitivno je bio gotov nakon zahlađenja odnosa s Wissamom Ben Yedderom, kapetanom, pišu francuski mediji.

Monaco je za kraj godine šokirao svoje navijače. Klub iz Kneževine dao je otkaz Niki Kovaču, nakon godine i pol dana, uglavnom jako dobrih rezultata. Iz Monaca još nisu objavili ništa, no francuski L'Equipe prenijeli su svi svjetski mediji, prenose 24sata.hr.

Negdje je, međutim, puklo, Kovač je klub ostavio na šestom mjestu Ligue 1 sa 17 bodova zaostatka za vodećim PSG-om i samo četiri boda za drugoplasiranima Nicom i Marseilleom. Osim toga, osvojio je skupinu Europske lige i izborio izravan plasman u osminu finala, a za dva dana trebao je voditi momčad u šesnaestini finala francuskog kupa protiv Quevilyja.

Prošle je sezone s Monacom do samog kraja sezone vodio bitku za naslov i završio na trećem mjestu s pet bodova minusa za prvakom Lilleom. Ispao je potom iz kvalifikacija za Ligu prvaka od Šahtara.

Na radaru je već i nasljednik, kao prvi favorit figurira Philippe Clement (47), legenda Club Bruggea s kojim je osvojio zadnja dva prvenstva Belgije, a godinu prije i s Genkom.

U iščekivanju tog dogovora Monacovi navijači bijesni su na potez čelnika na kraju 2021. godine.

- Otpustili ste jedinog kompetentnog čovjeka u klubu - napisao je jedan od njih.

- Doveo nas je u Europu, do prvog mjesta u Europskoj ligi, sve s igračima za drugu nizozemsku ligu, izuzev tri-četiri igrača, i onda ga otpustite? Kakva nesposobnost - dodao je drugi, a treći...

- Ovime ćete nam uništiti cijelu sezonu.

RMC, pak, piše da se ova odluka već neko vrijeme kuhala. Navodno je Kovačev odnos s igračima bio napet.

"Vodstvo kluba o tome je počelo razmišljati još prije mjesec dana i sada je definitivno prelomilo. Prema našim informacijama, 50-godišnjeg hrvatskog stručnjaka su sinoć obavijestili da više nije trener. Kovačev pad počeo je posljednjih mjeseci, kada se udaljio od ključnih igrača u svlačionici, a definitivno je bio gotov nakon zahlađenja odnosa s Wissamom Ben Yedderom, kapetanom i najboljim strijelcem. Nadalje, njegov stil treniranja i vođenja momčadi igrači nisu razumjeli. To je oslabilo njegovu poziciju i autoritet, baš kao i to što je Monaco bio loš protiv velikana i najvećih suparnika. Izgubio je od PSG-a, Marseillea i Lyona, dok je protiv Nice i Lillea uzeo samo po bod."

Dnevnik.ba

08. svibanj 2024 12:57