StoryEditor
Gura ga Strunz

Niko Kovač se vraća u Bayern?

Piše Desk  /  11.04.2024., 09:18h

Bivši hrvatski izbornik nedavno je dobio otkaz u Wolfsburgu, a među kandidate za Bayernovu klupu gura ga bivši igrač kluba Thomas Strunz.

Thomas Tuchel već je neko vrijeme tema njemačkih medija koji traže njegove moguće nasljednike na klupi Bayerna. Njemački prvak u ovoj sezoni zaostaje 16 bodova za vodećim Bayerom iz Leverkusena i sve je jasnije da neće obraniti naslov prvaka koji nije propustio osvojiti nijednom u posljednjih 11 sezona. Sve je izglednije i da će Tuchel morati otići.

Iz kluba poručuju da nemaju namjeru mijenjati Tuchela i da je sad prioritet kluba osigurati natjecanje u Ligi prvaka i sljedeće sezone. Ipak, mediji nisu sigurni da će tako i biti pa sugeriraju potencijalne kandidate za mjesto njegova nasljednika, odnosno privremeno trenersko rješenje. U tom kontekstu spominje se i Niko Kovač, piše Index. 

Bivši hrvatski izbornik nedavno je dobio otkaz u Wolfsburgu, a među kandidate za Bayernovu klupu gura ga bivši igrač kluba Thomas Strunz.

Nekadašnji njemački reprezentativac za Bayern je odigrao 223 utakmice i s njim slavio četiri bundesligaške titule, osvojio Kup UEFA-e i izborio finale Lige prvaka.

U pitanju je finale iz 1999. u kojem je Manchester United golovima Teddyja Sheringhama i Olea Gunnara Solskjaera u sudačkoj nadoknadi preokrenuo u 2:1.

"Odluka da se Tuchelu dozvoli da završi sezonu je pogrešna. Očekivao sam da će se nešto dogoditi nakon sramoćenja protiv Dortmunda i Heidenheima", rekao je Strunz pa ponudio svoje kandidate za privremeno rješenja na Bayernovoj klupi:

"Hansi Flick je slobodan, Niko Kovač im je donio dva naslova. Što je s Lotharom Matthäusom?"

Kovač je Bayern vodio od početka srpnja 2018. do početka studenog 2019. godine. Odradio je 65 utakmica na Bayernovoj klupi, uz prosjek od 2.26 osvojenih bodova u njima. Bayernu je donio po jedan naslov u Bundesligi, jedan u Kupu i jedan u Superkupu.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 23:13