StoryEditor
atletika

Mlada Ukrajinka proživjela pakao da dođe na SP, pa osvojila zlatnu medalju

Piše desk  /  19.03.2022., 18:40h
Mlada ukrajinska atletičarka Jaroslava Mahučik osvojila je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Beogradu preskočivši letvicu visinom 2,02m.

Nova svjetska prvakinja zlatnu medalju posvetila je svojoj zemlji, koja se nalazi u veoma teškom trenutku. Konferenciju za medije otvorila je veoma emotivno, posvetivši medalju svom narodu.

- Prije svega, ovo je bilo moje prvo SP u dvorani. Veoma sam sretna što sam osvojila, ovo je medalja za moju zemlju, stanovnike, vojsku. Sretna sam što predstavljam Ukrajinu - rekla je Mahučik.

Mahučik je i objasnila gdje je bila i što se sve događalo 24. veljače, kada je počeo sukob Rusije i Ukrajine. Rekla je da nije ni znala hoće li moći doći u Beograd, ali je federacija poručila da moraju doći u Srbiju i da se bore za svoju zemlju.

- Sjećam se kada sam se probudila 24. veljače, probudile su me dvije eksplozije. Zvala sam roditelje, trenera, nisam znala što se događa, razumjela sam da su Rusi započeli rat s Ukrajinom. Bilo je teško, pobjegli smo u selo na jednu nedjelju, nismo pomišljali na trening, kao ni na to da ćemo sudjelovati na SP. Federacija nas je zvala i rekla da moramo da idemo u Beograd, da se borimo za Ukrajinu. Četiri dana sam putovala u Beograd iz Ukrajine. Idem u Njemačku poslije natjecanja, nadam se da ću se moći vratiti u Ukrajinu što je prije moguće - rekla je Mahučik, pa dodala:

Trener joj je poručio da ne razmišlja o tome što se događa u njenoj zemlji, već da se koncentrira na natjecanje, što je njoj pošlo za rukom.

- Počela sam svoju karijeru u Nairobiju, to su bila lijepa vremena. Sada sam došla ovdje u Beograd... Moj trener je rekao da moram koncentrirati na natjecanje i da ne razmišljam o Ukrajini i što se događa tamo. Morala sam da branim svoju zemlju na stazi. Uvijek su tu dobre stvari koje mogu da uradim za svoju zemlju. I uspjela sam, osvojila sam zlato za Ukrajinu. Naravno da sam imala sumnju u rezultat, kada je sve počelo u Ukrajini, nisam ni razmišljala o treningu i natjecanju. Došli smo ovdje i htjela sam da pokažem dobar rezultat - dodala je Mahučik.

Dnevnik.ba

08. svibanj 2024 10:02