StoryEditor
hrvatski veznjak

Loše vijesti za Dalića i Hrvatsku: Perišić najvjerojatnije propušta reprezentativnu akciju

Piše desk  /  23.05.2022., 16:01h

Inter još uvijek nije potvrdio težinu ozljede koju je Ivan Perišić zadobio u utakmici zadnjeg kola Serie A, u susretu protiv Sampdorije. Hrvatski reprezentativac bio je strijelac u tom ogledu, ali ga je morao i napustiti u 59. minuti, kada je na nosilima iznesen s terena.

Potrebno je znati koji dio tijela je Perišić ozlijedio kako bi se mogle dati prve neslužbene procjene o njegovom izbivanju s travnjaka. Prva dijagnoza koja se spominjala bila je ozljeda medijalnog ligamenta desne noge, koja sa sobom nosi oko mjesec dana oporavka. Druga je mogućnost ozljede tetive, koja bi zahtijevala i nešto duži oporavak, od 30 do 50 dana, navodi La Gazzetta dello Sport.

Uoči utakmice talijanski su mediji pisali da će Inter ovog tjedna ući u novu, vjerojatno posljednju rundu pregovora s Perišićem, kojem ugovor vrijedi tek do kraja lipnja i za kojeg su navodno zainteresirani Juventus i Tottenham. Kako će se sve odraziti na njegovu budućnost, tek treba vidjeti, no jasno je da njegova ozljeda remeti planove izbornika Zlatka Dalića.

Hrvatska reprezentacija u lipnju igra četiri utakmice u Ligi nacija, dvije protiv Francuske te po jednu s Danskom i Austrijom. Kakva god bude službeno potvrđena dijagnoza, jasno je da je teško zamisliti da će se Perišić priključiti suigračima i nastupiti u lipanjskim utakmicama za Hrvatsku.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 14:05