StoryEditor
hrvatski napadač

Ante Budimir pušten iz bolnice, oglasio se i HNS

Piše desk  /  17.04.2024., 14:58h

Hrvatski nogometaš Ante Budimir otpušten je iz bolnice nakon ozljede rebara i nastavlja svoj oporavak, objavili su iz HNS-a.

Napadač ipak nije tako ozbiljno ozlijeđen. Ozljedu prsnog koša zaradio je u posljednjim trenucima utakmice Osasuna - Valencia u kontaktu s vratarom protivničke momčadi.

Osim toga,  zaradio je i traumu prsa te ozljede na rebrima, koje su nisu pokazale ozbiljnima kako se na početku činilo.

Osasuna je objavila da Budimira sada čeka tjedan dana odmora, nakon čega će otići na radiološki pregled, a za mjesec dana će biti procijenjeno kako mu teče oporavak i onda bi se eventualno mogao pridružiti svojoj ekipi i treninzima.

Može se računati na njega

Prma svemu sudeći, znači da će možda odigrati par zadnjih utakmica klupske sezone. To je u svakom slučaju dobra vijest za izbornika Vatrenih Zlatka Dalića, koji će tako vjerojatno moći računati na Budimira za EURO ako oporavak bude išao u dobrom smjeru.

Budimir je trenutno drugi strijelac La Lige sa 16 golova. Podsjetimo, Osasunu do kraja sezone čeka još sedam utakmica, a Hrvatska za dva mjeseca igra prijateljske utakmice sa Sjevernom Makedonijom i Portugalom uoči Europskog prvenstva u lipnju.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 23:07