StoryEditor
karlo kuranyi

Sin bundesligaške nogometne legende sve bliži hrvatskom dresu

Piše desk  /  19.04.2024., 10:11h

Hrvatski nogometni savez (HNS) krenuo je u borbu za talentovanog Karla Kuranyija, mladog napadača Stuttgarta čiji je otac legendarni bundesligaški nogometaš Kevin Kuranyi.

Karlo Kuranyi (18) vrlo je zanimljivo ime za čije sportsko državljanstvo se bore čak tri reprezentacije. Riječ je o rodnoj Njemačkoj, ali i Hrvatskoj i Panami, zbog porijekla roditelja.

Karlov otac Kevin Kuranyi prava je legenda njemačkog nogometa, koji je u dresu Schalkea i Stuttgarta postigao 111 golova u Bundesligi te dodao 49 asistencija. Igrao je i za reprezentaciju te je na 52 utakmice postigao 19 golova.

No, osim Njemačke, za reprezentativni dres Karla Kuranyija bore se Panama i Hrvatska, za koje ima pravo nastupa. Majka visokog napadača je Hrvatica Viktorija Pelčić, dok je njegov otac porijeklom s Paname pa se u ove dvije države nadaju da će 193 centimetra visoki napadač odabrati baš te selekcije.

Ipak, mediji s Paname pribojavaju se da je Karlo odlučio nastupati za Hrvatsku jer je Hrvatski nogometni savez već kontaktirao mladog napadača koji je ove sezone postigao pet golova u juniorskoj Bundesligi.

"Izgledi da zaigra za Panamu se smanjuju i sve upućuje na to da ga je već kontaktirala Hrvatska", navodi portal Futbol Centroamerica. Također, TVMax je izvijestio kako je HNS već kontaktirao mladog napadača pa se čini da bi Karlo zaista mogao nastupiti za Hrvatsku.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 12:18