StoryEditor
europa liga

Juranović zabio prvijenac za Celtic

Piše desk  /  16.09.2021., 21:50h
Desni bek reprezentacije Hrvatske Josip Juranović zabio je svoj prvi gol u dresu Celtica, koji je izgubio u gostima od Betisa (4:3) u 1. kolu skupine G Europa lige.

Celtic je nakon 27 minuta igre imao vodstvo od 2:0, ali domaćin je uspio preokrenuti i doći do tri važna boda. Ajeti je u 15. minuti zabio za prednost škotske momčadi, a već u 25. minuti Juranović je golom iz penala udvostručio prednost.

No, za samo osam minuta Betis je golovima Mirande (32') i Juanmija (35') stvari vratio na početak, a za potpuni preokret pobrinuli su se Iglesias (51') i Juanmi (53') svojim drugim golom, prenosi Index.

Celtic je u 87. minuti uspio unijeti neizvjesnost nakon gola Ralstona, ali više od toga nije mogao.

U skupini E, jednoj od najjačih u Europa Ligi ove sezone, Galatasaray je autogolom Strakoshe (67') pobijedio Lazio (1:0). Za goste iz Italije posljednjih nešto manje od pola sata igrao je hrvatski veznjak Toma Bašić.

Marseille je u drugom susretu skupine E podijelio bodove s Lokomotivom iz Moskve u gostima (1:1).

Cengiz Under je zabio iz penala u 59. minuti, nakon što je domaćin ostao s igračem manje, pošto je Tiknizjan napravio penal i dobio drugi žuti karton. Ipak, Lokomotiv je uspio izjednačiti u 89. minuti preko Anjorina.

Hrvatski stoper Duje Ćaleta-Car s klupe je odgledao remi francuske momčadi na gostovanju u Rusiji.

Dnevnik.ba

08. svibanj 2024 09:48