StoryEditor
trener dinama

Jakirović: "Vratili smo kontrolu i ovisimo sami o sebi"

Piše desk  /  06.04.2024., 13:06h

Dinamo i Istra igraju u nedjelju od 17 sati na Maksimiru utakmicu 29. kola SuperSport HNL-a, Dinamo je u naletu nakon dvije pobjede protiv Hajduka. Momčad Sergeja Jakirovića u utrci je za prvo mjesto s Rijekom te su tri boda protiv Istre imperativ. Uoči utakmice medijima se obratio trener Dinama.

"U Splitu je bilo naporno, vratili smo se rano ujutro. Odigrali smo dvije teške utakmice. Prvenstvena je bila teža jer nismo smjeli napraviti krivit korak pa je postojao psihički pritisak. Dobro smo to apsolvirali i pripremili se još bolje za Kup utakmicu. Napravili smo neke promjene i vidim da je to svima leglo. 

Ova momčad je navikla igrati svaka tri-četiri dana, tako da nam energija ne predstavlja problem. Imamo još jedan trening danas pa ćemo procijeniti kakvi ćemo biti. Naš protivnik nema što izgubiti i dolazi nam otežati borbu za naslov prvaka. Sa psihološke strane ove pobjede protiv Hajduka su vjetar u leđa. Vratili smo kontrolu i ovisimo sami o sebi", rekao je Jakirović.

"Zadovoljan sam cijelo vrijeme s momčadi, ali naravno da imamo problema po putu. Skupi se psihički umor, ne toliko fizički. Vratili su nam se neki igrači, nadam se da nećemo imati problema do kraja prvenstva i da ćemo još dignuti formu.

Kolega Tramezzani je u Istru uveo puno taktičke discipline, vidio sam da se igra s taktičkim postavkama, tako da se mi moramo pripremiti dobro i pogoditi taktiku s kojom ćemo izaći na teren. Kod nas nema Kaneka zbog tri žuta kartona. Bernauer ima problema s leđima, a Živković ima problema s aduktorom, to je osjetio na treningu nakon što se vratio iz mlade reprezentacije.

Žao mi je što na Poljudu nismo uspjeli doći do svojih navijača i proslaviti pobjedu. Policija nas je zamolila da odemo u svlačionicu da ne bude još većih problema. Samo je Bruno Petković otišao do njih i objasnio im situaciju. Nismo ni stajali po putu nigdje", rekao je trener Dinama.

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
24. travanj 2024 18:11