StoryEditor
Šimić oduševljava

Hrvatski wunderkid dobio novi ugovor četiri mjeseca nakon što je otišao u rekordnom transferu

Piše desk  /  11.10.2021., 07:42h
Roko Šimić (18) potpisao je novi ugovor s Red Bull Salzburgom samo četiri mjeseca nakon što je došao u rekordnom transferu za njegov dotadašnji klub Lokomotivu.

Sin Darija Šimića prvotni ugovor potpisao je do ljeta 2024. godine, ali oduševio je svojim igrama u Lieferingu, Salzburgovoj B momčadi koja igra u drugoj ligi te su mu Austrijanci dali novi poboljšani ugovor do 2025. godine.

"Roko je izvanredan u ovom kratkom periodu s nama. Igra sjajno i u Lieferingu i u Salzburgovoj ekipi u Ligi prvaka mladih te zabija golove. Siguran sam da su ovo tek prvi koraci njegovog razvoja jer uz talent ima i sjajan mentalitet. Imat će priliku pokazati nam sve to u budućnosti i već to željno iščekujemo", rekao je sportski direktor Salzburga Cristoph Freund.

"Sretan sam u Salzburgu i dobro sam se prilagodio. Najvažnije je da se odlično slažem sa svojom ekipom i da sam se prilagodio na ovdašnji nogomet. Znam da mogu još više od ovoga i stoga sam zaista zadovoljan što sam produljio svoj ugovor jer mi to daje samopouzdanje i dodatnu sigurnost", izjavio je Šimić.

Roko Šimić u austrijskoj drugoj ligi zabio je šest golova u devet nastupa, a postigao je i dva pogotka u prvom kolu Lige prvaka mladih.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 07:35