StoryEditor
liga prvaka

Ljepotica večeri odigrana u Munchenu, Roko Šimić strijelac i asistent u pobjedi RB Salzburga

Piše hina  /  21.09.2023., 09:03h

U derbiju večeri prvog kola nove sezone nogometne Lige prvaka, u ogledu skupine A, Bayern je na svojoj Allianz Areni pobijedio Manchester United 4-3.

Ogroman korak prema tri boda Bayern je napravio unutar samo pet minuta prvog dijela kada je postigao dva pogotka. U 28. minuti prvo je Leroy Sane zabio pogodak uz veliku pomoć i lošu intervenciju gostujućeg golmana Onane, dok je u 32. Gnabry povećao na 2-0 nakon što je veliki dio posla obavio Musiala koji je probio suparničku obranu.

Manchester United se vratio na startu drugog dijela, u 49. je smanjio Hojlund, veliko ovoljetno pojačanje „crvenih vragova“, no već u 53. minuti je bilo 3-1. Harry Kane je bio precizan s bijele točke za 3-1 Bavaraca.

Do kraja je Bayern imao brojne prilike, a epilog svega su bila čak tri pogotka u samoj završnici. Za domaćina je strijelac bio Tel, a dva gola za goste je dao Casemiro. Drugi je postigao u 95. minuti te gosti s Otoka nisu imali više vremena doći do boda, kojeg igrom nisu ni zaslužili.

Galatasaray izvukao bod protiv Kopenhagena

Ranije tijekom srijede u skupini A Galatasaray i FC Kopenhagen su odigrali 2-2 premda su gosti sve do 86. minute vodili 2-0. Strijelci su za goste bili Mohamed Elyounoussi u 35. i Diogo Goncalves u 58. minuti. No, u 73. je danski prvak ostao s igračem manje što je Galatasaray iskoristio za dva gola u završnici. Golove su dali Boey u 86. i lijepo iz voleja Tete u 88. minuti.

Napoli u finišu do pobjede

Talijanski prvak Napoli pobijedio je u skupini C Bragu u gostima 2-1. Nakon samo 20-ak minuta igre Napoli je trebao imati prednosti od četiri-pet golova, a sam Victor Osimhen je morao zabiti barem tri. No, dva puta je domaćina spašavao okvir vrata, kao i nevjerojatni promašaji gostiju. Na odmor je Napoli ipak otišao uz prednost, u nadoknadi je za 1-0 pogodio Di Lorenzo.

U završnici se dogodilo svašta na obje strane terena. Iako su morali imati miran put do tri boda Napoli je primio pogodak u 84. minuti, a strijelac za 1-1 je bio Bruma. No, četiri minute kasnije Napoli je ipak uzeo tri boda. Niakate je pogodio vlastitu mrežu. Ni tu nije bio kraj drame, ali je na samom kraju Napoli spasila vratnica od novog šoka.

Bellingham donio pobjedu Realu

U ovoj skupini C startnu je pobjedu upisao Real koji je na svom Santiago Bernabeu svladao Union Berlin 1-0 golom Judea Bellinghama u 94. minuti. Engleskom reprezentativcu to je bio već šesti pogodak ove sezone.

Roko Šimić junak RB Salzburga 

U skupini D Red Bull Salzburg je iznenađujuće osvojio bodove kod Benfice koju je pobijedio 2-0, a igrač utakmice bio je mladi hrvatski napadač Roko Šimić s golom i asistencijom.

Ludih desetak uvodnih minuta su odigrali na Luz stadionu u Lisabonu Benfica i Red Bull Salzburg. Na startu gosti nisu realizirali jedanaesterac (Konate), potom se zatresao gostujući okvir vrata, šansu za Benficu je imao i hrvatski napadač Petar Musa te je potom, u 13. minuti, pocrvenio domaći igrač Antonio Silva, a mladi hrvatski reprezentativac Roko Šimić je realizirao jedanaesterac i doveo austrijskog prvaka u vodstvo.

Iako je Benfica imala igrača manje stvarala je veći broj prilika. Do izjednačenja portugalski prvak ipak nije stigao, a Salzburg je drugi pogodak zabio početkom drugog dijela iz kontre. U 51. minuti opet je u središtu pozornosti bio Šimić. Asistirao je Gloukhu koji je dao gol za 2-0.

Roko Šimić je zamijenjen u 72. minuti, dok je za Benficu do 82. minute igrao Musa koji iz dvije dobre prilike nije uspio zabiti pogodak.

Martinez spasio Inter od poraza

U toj skupini aktualni doprvak Inter se spasio poraza kod Real Sociedada te je u Španjolskoj odigrao 1-1. Već u četvrtoj minuti grubo je pogriješila milanska obrana što je iskoristio Brais Mendez za baskijsko veselje. Sve do 87. minute domaćin je vodio, ali je tada bod Interu donio Lautaro Martinez.

Arsenal lagano protiv PSV-a

U skupini B Arsenal je lakoćom došao do domaćih bodova protiv PSV-a. Pobijedio je sastav iz Londona 4-0, a sve je bilo gotovo nakon 45 minuta. Tada je već bilo 3-0 za Arsenal nakon pogodaka Sake u 8., Trossarda u 20. te Gabriel Jesusa u 38. minuti. U nastavku je mrežu PSV-a još pogodio Odegaard.

Remi Seville i Lensa

U istoj skupini B Sevilla je na domaćem terenu remizirala protiv Lensa 1-1. Sevilla je povela već u devetoj minuti. Nakon kornera kojeg je izveo hrvatski nogometaš Ivan Rakitić sjajno je reagirao Lucas Ocampos, Argentinac je okrenut leđima glavom naciljao suparničku mrežu. Lens je do kraja prvog dijela izjednačio, u 24. minuti Fulgini je raspalio iz slobodnog udarca i pogodio za 1-1. U nastavku se rezultat nije mijenjao, a Rakitić je kod Seville zamijenjen u 74. minuti.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 00:25