StoryEditor
azijski kup

Hrvatski stručnjak kojeg zovu i Albert Einstein napravio čudo s Tadžikistanom

Piše desk  /  24.01.2024., 14:36h

U Kataru se ovih dana igra Azijski kup, gdje je hit prvenstva selekcija Tadžikistana, koju s klupe predvodi hrvatski trener Petar Šegrt (57) s kojom je izborio nokaut fazu.

Radi se o poznatom imenu i još poznatijem licu s premijerligaških terena u Bosni i Hercegovini, pošto je ovaj hrvatski stručnjak bivši trener gradačačke Zvijezde.

Bio je Šegrt jedan od miljenika bh. javnosti tijekom epizode u Premijer ligi BiH u sezoni 2014/15, poznat je po kvalitetnom radu s mladim nogometašima, a u Aziji ga sada zovu Albert Einstein zbog nevjerovatne sličnosti s čuvenim znanstvenikom.

Šegrt je reprezentaciju Tadžikistana, koja debitira na Azijskom kupu, odveo u nokaut fazu zauzevši drugo mjesto u grupi B, gdje je ovaj tim završio ispred Kine i Libanona, a iza domaćina Katara.

Javnost u Aziji ga zbog izgleda naziva "Albert Einstein", o čemu danas pišu i francuski mediji. koji su prenijeli Šegrtovu izjavu nakon pobjede nad Libanonom od 2:1, a on se požalio da su mu igrači drugi put prilikom slavlja slomili naočale.

"Ovo je sad drugi put da mi uništavaju naočale, ovi ludi igrači. Svaki put kad daju gol ili nešto skoče na mene, ne znam zašto", dodao je Šegrt.

Sa svojom bujnom kosom i lepršavim sijedim pramenovima neodoljivo podsjeća na Einsteina, piše France24, koji opisuje čudo koje je Šegrt napravio.

Naime, Tadžikistan je najsiromašnija zemlja bivšeg SSSR-a, bez izlaza na more i s populacijom manjom od 10 milijuna stanovnika.

"To je nogomet, a u njemu svatko od nas ima san", rekao je Šegrt nakon nevjerovatnog uspjeha, a mediji ističu optimizam kao jednu od njegovih ključnih osobina.

Ranije se Azijskog kupa pokušavao domoći s Afganistanom, uvjeti su tada bili daleko od idealnih i nije uspio, ali sada živi svoje snove s Tadžikistanom.

Pored spomenutog Afganistana i Zvijezde Gradačac, Šegrt je ranije s klupe vodio i Maldive, PSM Makasar, Beli Devatu, mladu reprezentaciju Gruzije, Wiener, Ried i Leoben.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 17:20