StoryEditor
azijski kup

Sirijski novinar i prevoditelj plakali od sreće nakon povijesnog uspjeha nogometaša na Azijskom kupu

Piše desk  /  24.01.2024., 10:01h

Nogometna reprezentacija Sirije je u utorak prvi put u svojoj povijesti stigla do nokaut faze Azijskog kupa i to nakon što su savladali Indiju rezultatom 1:0.

Sirijci su prošli dalje kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe, a heroj Sirije je bio Omar Maher Khribin koji je u 76. minuti susreta postigao jedini gol na utakmici, prenosi Klix.

Tako se selekcija Sirije po prvi put u povijesti plasirala u nokaut fazu Azijskog kupa, a značaj ovog postignuća je izuzetan što je bilo vidljivo i nakon susreta.

Izuzetno emotivno je bilo nakon što je izbornik Sirije Hector Cuper davao izjavu za medije nakon utakmice, a novinar i prevoditelj su tijekom intervjuiranja argentinskog stručnjaka zaplakali od sreće.

"Veoma smo zadovoljni plasmanom dalje, veoma smo ponosni na svoje igrače, žrtvovali su se da bi došli do ovog rezultata, igrali smo utakmicu s jednim ciljem, a to je pobjeda i u tome smo uspjeli. Ne želimo da stanemo ovdje", rekao je Cuper nakon utakmice.

Inače, Sirijci puno pate posljednjih nekoliko godina budući na ratno stanje koje traje od 2011. godine pa je ovaj uspjeh nogometaša velika vijest za sve u ovoj zemlji.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 20:07