StoryEditor
prijateljski turnir

Hrvatska osvojila ACUD kup, Kramarić: "Napokon zlato... Na Euru je sve moguće"

Piše desk  /  27.03.2024., 10:34h

Hrvatska je preokretom protiv Egipta (4:2) osvojila prijateljski ACUD kup u Kairu. Finale je izborila pobjedom protiv Tunisa nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca (0:0, 5:4), dok je Egipat susret za naslov prijateljskog turnira u Kairu izborio pobjedom 1:0 protiv Novog Zelanda.

U finalu je Egipat poveo golom Remija Rabije, a onda je Nikola Vlašić sjajnim udarcem u 21. minuti izjednačio. Vodstvo Hrvatskoj donio je Bruno Petković u 57. minuti nakon kornera Luke Modrića, a pobjedu su potvrdili Andrej Kramarić i Lovro Majer u završnici utakmice.

"Bilo je sjajno, sjajan završetak turnira. Napokon smo osvojili zlato", izjavio je 32-godišnji Kramarić nakon što je sa suigračima podigao pehar prijateljskog ACUD kupa.

"Zabavili smo se ovdje i uživali na predivnom stadionu i u prekrasnoj atmosferi. Bili smo odlični na terenu i pokazali veliku razliku u kvaliteti te zasluženo pobijedili", izjavio je Kramarić. Rekao je da je utakmica bila drugačija od polufinala s Tunisom.

"Protiv Tunisa nije bilo jednostavno jer kada se takve ekipe tako brane, teško ih je probiti. Bilo bi teško probiti i mojih jedanaest prijatelja da se tako skupe na ulici. Bilo je nezgodno, ali sigurno ćemo i na Europskom prvenstvu imati takvih protivnika pa nam je ovo bila odlična priprema. Egipat je igrao drugačije i to smo iskoristili. Vidjelo se od početka da pokušavaju napadati, što je nama otvaralo prostor prema naprijed", rekao je.

Igrači se danas vraćaju u svoje klubove, s kojima ulaze u završni dio sezone.

"Moramo ostati zdravi i spremni za Euro. Tamo prvo neka prođemo grupu, a onda je sve moguće..."

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 00:03