StoryEditor
dinamovo proljeće u europi

Evo tko su mogući protivnici Dinama u play-offu za nokaut fazu Konferencijske lige

Piše desk  /  18.12.2023., 10:02h

Dan nakon maksimirskog derbija i zaključenja polusezone, Modri čekaju protivnika u play-offu za nokaut Konferencijske lige.

Polusezona na Maksimirskoj 128 ostaje nedorečena. Ne samo zbog dvije zaostale i neodigrane utakmice u HNL-u, već i zbog, u najmanju ruku, razočaravajućih rezultata u domaćem prvenstvu, gdje su u nedjelju propustili priliku u derbiju približiti se prvoplasiranom Hajduku.

Ipak, polusezona još uvijek nije zaključena, Dinamo je u Konferencijskoj ligi uspio proći skupinu pobijedivši u posljednjem kolu Ballkani rezultatom 3:0, pa sada kao drugoplasirani čeka ždrijeb tzv. play-offa za ulaz u nokaut fazu "trećeg europskog puta".

Dug je put do Atene

Ždrijeb je ponešto drugačijih pravila od klasičnog uparivanja. Osam drugoplasiranih klubova iz grupne faze Konferencijske lige su nositelji i uzvrat će igrati kod kuće, a osam trećeplasiranih iz skupina Europske lige nenositelji i domaćini su prve utakmice.

Pobjednici skupina Konferencijske lige preskaču ovu fazu i uključuju se u osmini finala. Jedno je ograničenje u ždrijebu, ne smiju međusobno igrati klubovi iz iste države. Potencijalni Dinamovi protivnici: Olympiakos, Ajax, Betis, Sturm Graz, Union Saint-Gilloise, Maccabi Haifa, Servette, Molde

Pola potencijalnih protivnika su stari znanci. S Olympiakosom Plave veže neugodna uspomena na 2015. godinu i poraze u skupini Lige Prvaka, Ajax je također odmjeravao snage s Dinamom u tom natjecanju, premda se svi rado sjete tadašnje Lige UEFA I Mandžukićeve magije za prolazak dalje u Amsterdamu. 

Ždrijeb je na rasporedu u 14 sati u švicarskom Nyonu. Prve utakmice play-offa za nokaut fazu konferencijske lige su na rasporedu 15. veljače, a uzvrati su sedam dana kasnije. Finale je na rasporedu 29. svibnja u Ateni. 

Potencijalni Dinamovi protivnici:

  • Olympiakos
  • Ajax
  • Betis
  • Sturm Graz
  • Union Saint-Gilloise
  • Maccabi Haifa
  • Servette
  • Molde

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 01:05