StoryEditor
bivši trener chelseaja

Engleski mediji: "Tuchel je nakon Dinama 10 minuta pričao na mobitel i molio da ga ne otpuste"

Piše desk  /  07.09.2022., 15:49h

Thomas Tuchel dobio je otkaz na mjesto trenera Chelseaja nakon što je u prvom kolu grupne faze Lige prvaka izgubio od Dinama na Maksimiru 1:0.

Njemački je trener u Chelsea stigao u siječnju prošle godine i odmah je u prvoj sezoni iznenađujuće osvojio Ligu prvaka. U 100 utakmica na klupi Chelseaja je ostvario 60 pobjeda, a poraz od Dinama na startu nove sezone Lige prvaka bio mu je 16. otkako je u Londonu.

"Tuchel je sinoć bezidejno promatrao kako njegova momčad gubi od Dinama. Chelsea je odigrao jako lošu utakmicu, a uprava je njega proglasila krivcem za to. Tuchel je po povratku u London dobio naredbu da se pridruži konferencijskom pozivu s upravom kluba. Molio je deset minuta da ne dobije otkaz, no novi vlasnik Chelseaja Todd Boelhy razriješio je Nijemca njegove dužnosti. Nakon tog poziva Tuchel je ostao u šoku", piše britanski tabloid.

Iz kluba su priopćili da će ubrzo imenovati novog trenera te da se dotad neće više oglašavati. Ove sezone je Chelsea na nove igrače potrošio više od 280 milijuna eura, ali Tuchelova momčad je očajno počela sezonu te je u prvih šest kola Premier lige upisala tri pobjede i dva poraza.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 12:00