StoryEditor
trener dinama

Bišćan uoči AEK-a: "Najteža utakmica u životu. Ovo se dogodi jednom u puno vremena"

Piše desk  /  14.08.2023., 14:37h

Dinamo i AEK u utorak od 20 sati igrat će utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka na Maksimiru. Prva utakmica trebala se odigrati prošlog tjedna, ali nezapamćena tragedija i smrt navijača AEK-a natjerali su UEFA-u da odgodi susret u Grčkoj i prebaci ga na subotu, 19. kolovoza, s početkom od 20:45 u Ateni.

Susret na Maksimiru najavio je trener Dinama Igor Bišćan.

‘‘Prije nego što krenemo na nogomet, želio bih izrazit sućut obitelji nastradale osobe. Isto tako suosjećanje svima koji su u ovoj tragediji doživjeli negativne posljedice po sebe i bližnje. Utakmica? AEK je ozbiljna i iskusna momčad koja je puna internacionalaca, igračima iz ozbiljnih reprezentacija. Stabilni su, čvrsti i tvrdi, nije slučajnost da su osvojili dvostruku krunu u Grčkoj‘‘, rekao je Bišćan i dodao da mu je ovo najteža utakmica u trenerskoj karijeri.

‘‘Najteža utakmica u karijeri‘‘

‘‘Da, nema govora, ovo je najteža utakmica koju sam ikad pripremao. Ovo se događa jednom u puno vremena, nadam se da se više nikada neće nešto ovako dogoditi, ovakva priprema utakmice. Situacija je složena i drugačija, ali po tom pitanju ne možemo ništa napraviti, već se spremiti najbolje što možemo i hvatati najbolji rezultat.

Mentalni aspekt? Sigurno da je to bitno, normalno da sam pokušao izolirati dečke od te teme, ne možemo puno napraviti oko toga, na to ne možemo utjecati, a oduzima nam koncentraciju na teren. Nadam se da se ni dečki nisu time opterećivali, nismo puno ulazili u te stvari, za tim nema potrebe. Vidjet ćemo, tu je i druga utakmica, bit ćemo pametniji u nedjelju‘‘, rekao je trener Dinama.

‘‘Svaka osoba je priča za sebe‘‘

‘‘Prije ždrijeba, uvijek želite prvu utakmicu igrati kod kuće, ali to otvara neke druge mogućnosti u kalkulaciji. Sada ipak ne vrijede golovi u gostima. Ali da se ne lažemo, znamo što nas očekuje u Grčkoj, pa moramo sutra uzeti što bolji rezultat. Radimo kao što smo trenirali prije, želimo razviti našu igru, u svim smo utakmicama ostali vjerni tome, nekad bi zabili, nekad ne bi.

Generalno, osim prvog dijela protiv Gorice ne mogu s igračke strane naći puno grešaka, sa svim drugim sam zadovoljan što se tiče energije i pristupa. Da, morali smo dobiti Goricu, tu nema govora, ali sam zadovoljan svim partijama osim tog prvog poluvremena s Goricom", rekao je.

Bišćan se osvrnuo na činjenicu da će tragedija sigurno utjecati na mentalni pristup igrača.

‘‘Teško je procijeniti, svaka osoba je priča za sebe kako to doživljava. Teško je odvagnuti kako će se to reflektirati na utakmici, moramo se brinuti na teren. Ozbiljna momčad je ispred nas, ali sigurno da ni oni nisu bili presretni ždrijebom. Vidjet ćemo sutra koji je to odnos snaga. Tragedija je velika, možemo misliti kako bi to mi doživjeli da se dogodilo u Hrvatskoj. I ona će utjecati na sve, ali moramo izvući pouku napraviti sve da se takve stvari više ne događaju‘‘, dodao je Bišćan i za kraj poslao poruku navijačima:

‘‘Trebamo svi skupa izvući pouke, raditi i ponašati se tako, da se takve stvari više ne događaju u nogometu.‘‘

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 02:43