StoryEditor
sp 2026.

Američki ESPN prognozirao favorite na sljedećem SP-u. Hrvatsku nije spomenuo

Piše desk  /  19.12.2022., 12:21h

Američki sportski medij ESPN napravio je, kako su sami to nazvali, preranu prognozu favorita za osvajanje sljedećeg Svjetskog prvenstva. Ono će se održati u Kanadi, Sjedinjenim Američkim Državama i Meksiku, a, prema prognozama ESPN-a, Argentina neće obraniti naslov prvaka.

"Tko će osvojiti sljedeće Svjetsko prvenstvo? Francuzi. Ako sumnjate u Francusku, opet se možete kladiti na njih. Mbappe će imati tad taman 25 godina, a podrška će mu biti velik broj novih talenata koje francuski sistem proizvodi. Ali Italija i Njemačka će također biti jako dobre 2026. godine", navodi ESPN.

Kreće borba za status najboljeg igrača svijeta

Svjetsko prvenstvo 2026. godine bit će ogromno, najveće u povijesti i na njemu će se natjecati 48 momčadi. Tako ovaj put neće izostati ni jedna velika nacija, piše ESPN. Borba Messija i Ronalda je završena, a na scenu su stupile nove dvije superzvijezde.

Haaland i Mbappe moći će se, zbog tog proširenog formata natjecanja, nadigravati i na svjetskoj smotri, a ne samo u klubovima. Njih će dvojica godinama voditi bitku za status najboljeg igrača svijeta.

Mlade zvijezde na koje treba paziti

Jude Bellingham, Jamal Musiala, Gavi i Pedri igrači su koji su u Kataru najavili da će biti svjetske zvijezde. Sigurno će na njima biti pozornost i 2026. godine. Tu je i slovenski napadač Benjamin Šeško te brazilski napadač Endrick, koji je sa 16 godina došao u Real Madrid. 

Alejandro Garnacho, koji je došao u Manchester United s 18 godina, trebao bi biti u planovima Argentinaca za 2026. godinu, a Njemačka ima, osim Musiale, i Floriana Wirtza i Youssoufu Moukokoa. Mladi Englez Cole Palmer također bi mogao biti sjajan igrač.

Tko će osvojiti nagrade?

Za Zlatnu kopačku borit će se Mbappe i Haaland. Argentinski napadač Julian Alvarez bit će tu negdje s njima, ali neće imati Messija da mu stvori prilike. Ako se Norveška plasira, Haaland će osvojiti Zlatnu kopačku, piše ESPN. 

Najbolji golman bit će Talijan Gainluigi Donnarumma, a najbolji mladi igrač bit će Jamal Musiala, koji će tad imati 23 godine i voditi Njemačku. Najveće iznenađenje turnira bit će Meksiko, koji bi mogao dogurati do polufinala na domaćem terenu.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 06:25