StoryEditor
Uz novu boju kose

Dua Lipa na dodjeli Grammyja prošetala u haljini koju je 1996. proslavila Cindy Crawford

Piše Desk  /  04.04.2022., 16:01h
Dua Lipa je prisustvovala dodjeli Grammyja 2022. noseći arhivsku Versace haljinu koju je prije tri desetljeća slavno obilježila manekenka Cindy Crawford, a pokazala je i novu boju kose - tamne nijanse zamijenili su dugi plavi pramenovi.

Crawford je haljinu, koju je Gianni Versace predstavio pet godina prije svoje smrti, nosila na dodjeli Video Music Awards 1992. godine. Izgled je kasnije poslužio kao inspiracija njenoj kćerki Kaii Gerber za proslavu 18. rođendana.

Za ovogodišnju dodjelu Grammyja pjevačica je izgled dopunila složenim zlatnim ogrlicama i usklađenim narukvicama.

Obje haljine imaju isti prorez na leđima i detalje sa zlatnim kopčama. Lipa, koju je stilizirao Lorenzo Posocco na događaju je pokazala i novu boju kose, crne pramenove zamijenila je plavim nijansama.

"Malo 1992.", napisala je Lipa uz seriju fotografija i videozapisa koji bilježe njen izgled na Instagramu.

Ovo nije prvi put da je nosila Versace na ovoj dodjeli, 2021. trostruka dobitnica Grammyja nosila je tri različite prilagođene odjeće istog brenda.

Lipa se u nedjelju na sceni pojavila zajedno sa svojom saradnicom u filmu "Sweetest Pie" Megan Thee Stallion i Donatellom Versace kako bi dodijelila nagradu za najboljeg novog umjetnika, koju je osvojila Olivia Rodrigo, piše Klix.ba.

Dnevnik.ba

22. svibanj 2024 04:26