StoryEditor
bio veliki talent

U stravičnoj nesreći u Austriji poginuo je prvak u motokrosu

Piše Desk  /  06.12.2021., 11:04h
Rene Hofer bio je u skupini od 11 skijaša koji su se uspinjali uz padinu. U tome trenutku nad njih se spustila 200 metara široka snježna ploča. Trojica skijaša su poginula, a dvoje ih je ozlijeđeno.

Austrijanac Rene Hofer (19) bio je jedan od najboljih mladih vozača motokrosa. Uz ovaj sport, koji mu je bio život, obožavao je i skijanje. U subotu ujutro odlučio je s prijateljima otići na padinu u pokrajini Salzburg te zabaviti se, no nažalost, bio mu je to posljednji spust u životu, pišu 24sata.hr.

Hofer i još dvojica skijaša poginula su nakon što ih je zatrpala lavina. Smrt višestrukog europskog i svjetskog juniorskog prvaka u motokrosu potvrdila je njegova momčad Red Bull KTM.

Rene bio je u skupini od 11 skijaša koji su se uspinjali uz padinu. U tome trenutku nad njih se spustila 200 metara široka snježna ploča.

Mladog vozača i još jednog skijaša lavina je skroz zatrpala i nije im bilo spasa, dok je jedan preminuo u bolnici. Dvojica skijaša lavina je djelomično zatrpala, ali spasitelji su ih uspjeli locirati zahvaljujući uređajima za pretraživanje.

Prevezli su ih u bolnicu s lakšim ozljedama. Ostali skijaši su pukom srećom prošli bez fizičkih ozljeda. No, ostali su bez svojih prijatelja i kolega. A to je težak psihološki udarac od kojeg će se jako dugo oporavljati.

Smrt talentiranog Hofera potresla je svijet motokrosa. Bio je sportski avanturist koji nije mogao bez adrenalina i uzbuđenja, uostalom, zato se i bavio motokrosom. Već u najmlađim danima pokazivao je bogomdani talent.

Prošle godine osvojio je drugo mjesto na Grand Prixu Velike Britanije. Velike momčadi bacile su udicu na njega, a najuporniji bio je Red Bull KTM za koji je i potpisao. Previđali su mu veliku karijeru, no ona je nažalost završila na jedan tragičan način.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 16:46