StoryEditor
crna gora

U Podgorici bacili bombe na policajčevu kuću, koji sat kasnije došlo do pucnjave. Napadač je ubijen

Piše desk  /  27.09.2022., 15:01h

Crnogorska policija je u razmjeni vatre ubila napadača koji je pucao na pripadnike policije tijekom istrage o bombaškom napadu na kuću jednog policajca u Podgorici.

Kako je priopćeno iz crnogorske Uprave policije, u utorak rano ujutro u podgoričkom naselju Konik na kuću jednog policajca bačene su dvije bombe, od kojih je jedna eksplodirala. Nakon toga je uslijedila policijska istraga tijekom koje su pronađene dvije osumnjičene osobe. Tijekom njihove identifikacije i pokušaja privođenja jedna je osoba zapucala prema policiji.    

"Policija je identificirala dvije osumnjičene osobe, od kojih je jedna otvorila vatru u pravcu policijskih službenika, nakon čega su oni upotrijebili vatreno oružje te je pritom F.K. teško ranjen i prevezen u Klinički centar Crne Gore na ukazivanje liječničke pomoći. On je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo", priopćeno je iz crnogorske policije, koja navodi kako je drugi napadač uhićen.  

Sredinom kolovoza u crnogorskoj prijestolnici Cetinje dogodila se tragedija kada je napadač Vuk Borilović ubio svoje podstanare, ženu i njeno dvoje djece, a nakon toga nastavio pucati na susjede i pripadnike policije ubivši ukupno 11 ljudi.

Crnogorska policija je nakon tog događaja bila pod kritikom javnosti jer nije uspjela neutralizirati napadača, već se tvrdilo da ga je ubio jedan od sugrađana. Istraga skoro dva mjeseca od tog događaja nije pokazala tko je ubio Borilovića. Policija do sada nije objavila službene nalaze istrage.

Dnevnik.ba

20. ožujak 2023 19:40