StoryEditor
brutalno nasilje

Tinejdžeri u Hrvatskoj palicom i batom za meso pretukli vršnjaka. Ići će u zatvor

Piše desk  /  16.12.2022., 20:43h

Jedva punoljetni mladići i jedan maloljetnik iz Zagreba proglašeni su krivima i osuđeni na zatvorske kazne jer su prije dvije godine u parku metalnim palicama i mesarskim batom teško pretukli vršnjaka.

Prema presudi su tri mladića u dobi od 18 godina te jedan star 15 godina u studenom 2020. oko 21:30 telefonom pozvali 18-godišnjeg mladića u park između Ulice Slavenskog i Ulice Ive Tijardovića u Zagrebu.

Nakon što je tinejdžer došao u park, mladići su mu rekli da za njih mora dilati drogu ili im predati novac koji ima kod sebe, piše Danica. 

Tukli ga teleskopskom palicom i batom za meso

"Okružili su ga i uza sebe imali teleskopske palice i mesarski bat, pa im je žrtva u strahu predala 400 kuna. Jedan mladić od 18 godina ga je udario palicom po desnoj podlaktici te mu izbio mobitel iz ruke, a kad se sagnuo da ga pokupi, zadali mu udarac u čeljust predmetom nalik na mesarski bat, od kojeg je pao na pod.

Potom su ga zajedno udarali rukama i nogama te teleskopskom palicom i mesarskim batom po glavi i licu te mu nanijeli teške tjelesne ozljede. 

Zadobio je višestruki prijelom kostiju središnjeg dijela lica, obostrani prijelom gornje čeljusti, sinusa, dna očne šupljine, prijelom klinaste kosti i nosnih kostiju, dvostruki prijelom donje čeljusti i sjekutića, iščašenje dva zuba, prijelom očne šupljine te kontuzijski otisak iznad desne ključne kosti", stoji u presudi, prenosi Danica.

Dobili bezuvjetni zatvor

Poslije toga mladići su otišli iz parka i zadržali 400 kuna i mobilni telefon vrijedan 1000 kuna. Dakle, mladići su uporabom sile oduzeli tuđe stvari s ciljem da ih protupravno prisvoje. Sutkinja je istaknula da su vršnjaka teško ozlijedili.

Jedan 18-godišnjak osuđen je na godinu bezuvjetnog i godinu uvjetnog zatvora, dok su druga dva 18-godišnjaka osuđena na 10 mjeseci bezuvjetno i 10 mjeseci uvjetno. Maloljetnik je dobio kušnju od dvije godine maloljetničkog zatvora, a mora i sudjelovati u radu humanitarnih organizacija, piše Danica.

Svaki mladić, osim maloljetnika, mora platiti kaznu od 2000 kuna i podmiriti po 13.800 kuna troškova kaznenog postupka. Na presudu se mogu žaliti jer je nepravomoćna.

Dnevnik.ba

04. svibanj 2024 20:18