StoryEditor
hrvatska

Ubojica iz Maksimira umro noćas u bolnici, popio je smrtonosnu tekućinu

Piše fena  /  06.04.2024., 15:51h

Ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Davor Božinović rekao je u subotu da je muškarac koji je jučer u zagrebačkom kvartu Maksimir ispalio hitac iz vatrenog oružja i ubio članicu obitelji, umro u bolnici.

Božinović je komentirao dva ubojstva koja su se u Zagrebu dogodila u petak, potvrdivši da se muškarac koji je u Maksimiru iz vatrenog oružja i ubio članicu obitelji, umro u bolnici, prenosi Hina.

Pojedini hrvatski mediji pišu kako je muškarac popio solnu kiselinu.

"Prema informacijama koje imam od jutros, počinitelj je umro u bolnici. Posljedica vjerojatno činjenice da je popio neku tekućinu, još ne znam o čemu se radi točno. Zato nismo govorili da je priveden, već samo da je pod nadzorom policije. Mogu potvrditi da je on sinoć, odnosno u ranim jutarnjim satima preminuo", izjavio je ministar Božinović.

Podsjetio je da je hrvatska vlada kazneno djelo ubojstva femicida pooštrila s minimalnom kaznom 10 godina zatvora.

"Mislim da je javnost prihvatila činjenicu da je Vlada učinila dobar potez time što je kazneno djelo ubojstva femicida pooštrila s minimalnom kaznom 10 godina zatvora. To je sigurno nešto oko čega smo se svi usuglasili da je odluka dobra", naglasio je Božinović.

Jučer su se, dodao je, "nažalost, dogodila dva ubojstva s tim da u drugom nije utvrđeno da se radi o kaznenom djelu koje je počinila bliska osoba. Ova dva slučaja, koliko znam, nije se moglo prevenirati jer nije bilo indikacija da bi do ovoga moglo doći. Policija će izvijestiti javnost kad će imati više saznanja, još se radi na utvrđivanju okolnosti”, rekao je Božinović.

Jučer su se u Zagrebu dogodila dva ubojstva žena. Na području Maksimira član obitelji je iz vatrenog oružja u stanu usmrtio članicu obitelji, a na Srednjacima u stanu je ubijena žena pod još nerazjašnjenim okolnostima.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 22:58