StoryEditor

Dvije sestre vodile lanac prostitucije u Zagrebu. Sat vremena naplaćivale 160 €

Piše desk  /  25.04.2024., 16:43h

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu prije dva dana podiglo je optužnicu protiv dvije sestre Zagrepčanke (33, 28) zbog organiziranja lanca prostitucije.

Prvookrivljena je radila u periodu od siječnja 2017. do rujna 2022. godine, a drugookrivljena od siječnja 2018. do rujna 2022. u Zagrebu. Kako piše u optužnici, zajedno su preko Plavog oglasnika stupile u kontakt s djevojkama s kojima su se dogovorile da će im pronalaziti klijente, piše 24 sata.

Objavile su više oglasa kojima su oglašavale pružanje spolnih usluga oštećenica, nakon čega su se osobno javljale na oglašene brojeve telefona i zainteresiranim muškarcima nudile spolne usluge po unaprijed dogovorenoj cijeni te ih nakon toga upućivale u poslovno-stambeni objekt na Zagrebačkoj aveniji i drugim adresama. Stanove su unajmljivale. 

Zaradile su najmanje 30.173,89 eura, prenosi Index.hr.

 

Naplaćivale 160 eura po satu

Kako piše u optužnici, zainteresiranim muškarcima nudile su spolne usluge po cijeni od 53.09 eura za pola sata, a 106.17 eura za sat vremena. Tarife su se mijenjale pa je bilo i 79.63 eura za pola sata i 159.27 eura za sat vremena. Tražile su i 66.36 eura za pola sata i 132.53 eura za sat vremena. 

Spolne usluge oglašavale su pod naslovima kao što su "Plava bomba 35 g.", "Atraktivna plavuša 35 g.", "Mazna37", "Vatrena plavuša, grudi 4", "Plavuša milf" i slično. 

"Sve sam učinila zbog dobrobiti firme. Ideju sam dobila, kada sam vezano uz prostituciju, vidjela emisiju na Provjerenom, nakon čega sam to sve malo istražila i počela se time baviti. Odlučila sam tako zaraditi i spasiti firmu. Nitko nije oštećen i nitko nije bio ni na što prisiljen. Djevojke su se same javile i radile su koliko su htjele", rekla je na sudu prvookrivljena.

"Trebao mi je novac i zato sam se počela baviti s tim. Sestra mi je dala da se javljam na telefone i znala sam o čemu je riječ. Cijeli posao nisam osmislila ja, nego moja sestra", rekla je njezina sestra.

 

Neki klijenti su bili razočarani

Neki od klijenata opisali su policiji da su bili nezadovoljni.

"U stanu me dočekala žena stara 40 do 45 godina. Pitao sam je gdje je ona od 30 godina, na što mi je rekla da je to ona, ali da ‘mora malo‘ radi marketinga. Okrenuo sam se i izašao van", ispričao je jedan.

Drugi je rekao da je bio užasnut jer mu je žena od 50 godina rekla da ima menstruaciju. "To mi se nije svidjelo pa sam je zamolio masažu ‘body to body‘. Međutim, na to nisam imao reakciju i nakon 20 minuta sam izašao iz stana", rekao je.

Dnevnik.ba

18. lipanj 2024 21:39