StoryEditor
Preminuo u 68. godini

Posljednje snimke i riječi Marinka Rokvića: Jedva govorim, nisam u stanju

Piše desk  /  06.11.2021., 20:19h
Pjevač narodne glazbe Marinko Rokvić preminuo je u 68. godini u Kliničkom centru.

Već se neko vrijeme borio s bakterijom koja mu je napala organizam, a njegovi najbliži do samog kraja vjerovali su da će se izvući.

U posljednjem obraćanju za medije istaknuo je da mu je jako loše i da je otkazao sve nastupe.

- Mnogi su me zvali da idem nastupati, ali sam morao sve da odbijem zbog zdravstvenih razloga. Supruga je tu uz mene, sinovi također. Nisam sad u stanju pričati, jedva govorim, čujete. Ako me možete pozvati dok prođe sve ovo, molim vas. Nešto sam stavio u usta i ne mogu dalje pričati. Moramo sačekati da ovo prođe, pa kada se oporavim, da lijepo pričamo, oprostite.

Njegovog sina Nikolu Rokvića ekipa "Paparaco lova" snimila je kako Marinka vodi na čitanje molitve u manastiru Rakovica, gdje je grob Patrijarha Pavla.

Njih dvojica držali su se pod ruku, a sudeći po fotografijama, Marinko je vidno smršavio.

Podsjetimo, Marinko Rokvić je srpski pjevač rođen 27. siječnja 1954. godine u Bosanskom Petrovcu. Roditelji su mu bili strogi, a obitelj je teško živjela jer su se samo bavili poljoprivredom. Marinko i njegov brat su od malih nogu pokazivali interes za glazbu pa su sudjelovali na većini školskih priredbi. Obojica su samouki, a svađali su se jedino oko harmonike jer su imali samo jednu.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 15:34