StoryEditor
obrazovanje poznatih

Ove osobe s estrade imaju samo osnovnu školu. Među njima je i hrvatska predstavnica na Eurosongu

Piše desk  /  06.11.2022., 07:57h

Poznate osobe svakodnevno dijele svoja mišljenja i stavove na različite teme, a neke od njih imaju završenu samo osnovnu školu.

Ipak, neke su završile i po dva fakulteta. Pjevačica Vesna Zmijanac nema završenu srednju školu, ali ima diplomu s tečaja daktilografije.

Njena kolegica Aleksandra Prijović završila je samo tri razreda srednje škole, a jednom prilikom je obećala da će kad-tad diplomirati.

Osnovnu školu imaju i Dara Bubamara, Ljuba Aličić, Era Ojdanić, Zorica Marković, Zlata Petrović i Severina, piše Express.

Edita Aradinović ima samo osam razreda osnovne škole. Naime, ispisala se iz Srednje tehničke škole za dizajn kože, koji je vremenom ju je prestao zanimati.

Ima i onih pjevača koji imaju diplomu srednje škole. Indira Radić je medicinska sestra, Džej Ramadanovski autolakirer, Halid Muslimović je metalo-strugar, Buba Miranović je babica.

Vera Matović završila je učiteljsku, a srednju trgovačku Jelena Karleuša, Dragana Mirković i Mira Škorić. Jelena Rozga srednju baletsku i gimnaziju u Zagrebu, a Nada Topčagić završila je srednju kožarsku.

Da ima i fakultetski obrazovanih pokazuje Neda Ukraden koja ima dvije diplome, završila je Pravni i Filološki fakultet.Dragoljub Đuričić i Žika Milenković završili su Akademiju likovnih umjetnosti, Suzana Mančić ima diplomu Pravnog fakulteta, kao i Nada Obrić.

Dnevnik.ba

05. veljača 2023 11:41