StoryEditor
ZAVRŠILI U PRITVORU

Filmska otmica u Brčkom: Kinezi zatočili dvojicu sunarodnjaka zbog duga od 125.000 eura; ‘Sačekali su ih ispred hotela, a u stanu ih je čekala pomagačica‘

Piše desk  /  09.05.2022., 18:57h
Nadležni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor kineskim državljanima

Dvoje kineskih državljana završilo je u jednomjesečnom pritvoru jer su prošli tjedan u Brčkom oteli dvoje svojih sunarodnjaka. Kako su obznanili istražitelji, razlog otmice je nepodmireni dug u iznosu od 125.000 eura, piše Klix.ba.

Nadležni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor kineskim državljanima, 51-godišnjem S. B. i 40-godišnjem S. X. (40).

Usljied opasnosti od bijega, određen im je pritvor u trajanju od jednog mjeseca, dok su osumnjičenoj za pomaganje u otmici, 44-godišnjoj W.S., izrečene mjere zabrane.

Policija ih je uhitila pod sumnjom da su 5. svibnja, oko 9 sati, ispred hotela Nea Garni u Brčkom izveli otmicu sunarodnika Z. J. i H. G. Sumnja se da su S. B. i S. X, u namjeri da od Z. J. iznude poslovni dug, s dva tjelesna čuvara, sačekali izlazak oštećenih iz hotela, a zatim ih uz prijetnje uveli u automobil i odvezli u obližnji stan trećeosumnjičene W. S.

Kako ističu dalje, tu su ih protupravno držali i prijeteći im pištoljima uvjetovali da S. B. na ime štete iz ranijih poslovnih odnosa vrate iznos od 125.000 eura.

"Koristeći telefon koji mu je ostavljen za kontakte radi slanja novca, Z. J. je uspio poslati poziv u pomoć prijatelju, koji je navečer čitav događaj prijavio Policiji. Policija ih je ubrzo potom lišila slobode i predala tužiteljstvu, koje je odmah po ispitivanju osumnjičenih podnijelo prijedlog za određivanje pritvora za S. B. i S. X, odnosno za izricanje mjera zabrane za W. S., piše Klix.ba.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 23:33