StoryEditor
brazil

Anesteziolog silovao ženu tijekom carskog reza, sve je snimila nadzorna kamera

Piše desk  /  13.07.2022., 09:47h

Prema informacijama koje su objavljene, ženu je seksualno napastovao gotovo 10 minuta.

Brazilska policija uhitila je anesteziologa bolnice Mulher Sao Joao de Meriti u Rio de Janeiru.

Giovannija Quintella Bezerru (32) sumnjiči se da je silovao omamljenu pacijenticu tijekom carskog reza u bolnici. Sve je snimljeno mobitelom koji je potajno ostavljen u sali.

Suprugu trudnice rečeno je da izađe iz prostorije prije zahvata, a o onome što se događalo kasnije saznao je na televiziji, kad je prepoznao uhićenog liječnika. Žena je obitelji rekla da je imala halucinacije, no ispostavilo se da se doista radilo o silovanju.

"Nikada nisam vidjela nešto slično", rekla je Barbara Lomba, zadužena za istragu. Osoblje bolnice, kako piše CNN Brazil, bilo je zabrinuto zbog količine anestetika koju je koristio Quintella Bezerra nad pacijenticama pa su postavili mobitel da ga potajno snima tijekom zahvata.

Bili su užasnuti kada su vidjeli kako, dok su ostali liječnici izvodili carski rez, anesteziolog stavlja penis u usta ženi metar dalje od njih, iza zastora koji je bio postavljen tako da ostalo medicinsko osoblje ne može vidjeti pacijenta od prsa naviše.

Prema informacijama koje su objavljene, Bezerra je seksualno napastovao ženu gotovo 10 minuta.

Bolničko osoblje reklo je istražiteljima da je isti liječnik sudjelovao u još dva slična zahvata pa policija sada istražuje jesu li i te dvije žene bile žrtve seksualnog nasrtaja, a očekuje se da će se proučavati i drugi medicinski zahvati u kojima je sudjelovao Bezerra.

Nakon što je medicinsko osoblje sve prijavilo upravi bolnice i Državnom odjelu za zdravstvo, obaviještena je policija, koja je otišla u bolnicu i uhitila anesteziologa.

Predsjednik Regionalnog medicinskog vijeća Rio de Janeira Clovis Munhoz rekao je da je to tijelo primilo pritužbe i pokrenulo proceduru za hitnu suspenziju liječnika zbog ozbiljnosti optužbi.

Bolnica je poručila da u ovom trenutku pruža svu podršku žrtvi i članovima obitelji.

Giovanni Quintella Bezerra je pritvoren, a odvjetnik koji ga je trebao braniti odustao je. Ime novog branjenika još nije objavljeno, prenosi Index.hr.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 02:37