StoryEditor
osuđen za silovanje

Alvesu dopušten izlazak na slobodu uz jamčevinu od milijun eura

Piše desk  /  20.03.2024., 13:35h

Nakon što je 13 mjeseci proveo u pritvoru, odnosno otkako je optužen za seksualno zlostavljanje, Dani Alves prošlog je mjeseca saznao kaznu. Na sucu u Barceloni osuđen je na četiri i pol godine zatvora.

Iako je prije manje od mjesec dana osuđen na četiri i po godine zatvora, Dani Alves će prvi put nakon 14 mjeseci osjetiti slobodu.

Nakon što je 13 mjeseci proveo u pritvoru, odnosno otkako je optužen za seksualno zlostavljanje, Dani Alves prošlog je mjeseca saznao kaznu. Na sucu u Barceloni osuđen je na četiri i pol godine zatvora.

Ipak, samo mjesec dana kasnije, Brazilac će izaći iz zatvora. Najtrofejnijem nogometašu u povijesti odobreni je uvjetni izlazak na slobodu do izricanje pravomoćne presude.

Naime, čak tri strane podnijele su žalbu na gore spomenutu prvostupanjsku presudu. Tužilaštvo, njegovo odvjetnički tim te dodatna privatna tužba.

Alves će za slobodu morati platiti iznos od jednog milijuna eura te će mu biti oduzete obje putovnice koje posjeduje, brazilska i španjolska. 

Osim toga, zabranjeno mu je prići na udaljenost od jednog kilometra osobi koja ga je tužila (identitet je javno nepoznat), kao i njenom radnom mjestu te svim mjestima koja dokazano redovno posjećuje.

Na slobodi bi trebao ostati do novog ročišta, čiji datum još uvijek nije poznat. Naime, žalbe se tek procesuiranje, a sve zajedno je proces koji bi mogao potrajati mjesecima.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 23:09